Malte Herwig – De grote Kalanag

Malte Herwig De grote Kalanag recensie en informatie over de inhoud van het boek over Hoe Hitlers goochelaar zijn verleden liet verdwijnen en de wereld veroverde. Op 21 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Hollands Diep de Nederlandse vertaling van Der große Kalanag geschreven door de Duitse schrijver en journalist Malte Herwig.

Malte Herwig De grote Kalanag recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden de De grote Kalanag, Hoe Hitlers goochelaar zijn verleden liet verdwijnen. Het boek is geschreven door Malte Herwig. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud over de biografie van de goochelaar van Hitler, geschreven door de Duitse journalist en schrijver Malte Herwig.

Malte Herwig De grote Kalanag Recensie

De grote Kalanag

Hoe Hitlers goochelaar zijn verleden liet verdwijnen en de wereld veroverde

  • Schrijver: Malte Herwig (Duitsland)
  • Soort boek: biografie, geschiedenisboek
  • Origineel: Der große Kalanag (2021)
  • Nederlandse vertaling: Davida van Dijke
  • Uitgever: Hollands Diep
  • Verschijnt: 21 maart 2022
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Prijs: € 27,50 – € 32,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over de goochelaar Kalanag

Kalanag, geboren als Helmut Schreiber, was de bekendste en grootste ster van naoorlogs Duitsland. Als goochelaar genoot hij van internationale bekendheid in de jaren 1950. Het publiek was altijd onder de indruk van zijn briljante, buitensporige en exotische shows. Maar Kalanags grootste truc was het laten verdwijnen van zijn dubieuze Nazi verleden. Als filmproducent en voorzitter van de Magische Cirkel had hij nauwe banden met Nazi kopstukken zoals Hitler en Goebbels. Kalanag zette zich ook in voor het nationaalsocialisme door het produceren van de enige antisemitische musical uit het Nazi tijdperk en het beïnvloeden van het politiek conformisme van Duitse goochelaars. Gebaseerd op diepte interviews en intensief onderzoek,

Malte Herwig beschrijft het complexe leven van een man die de vele tegenstellingen belichaamde van tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Malte Herwig is een bekroond schrijver en journalist, werkzaam voor Duits- en Engelstalige media, zoals Der SpiegelNew York Times en de BBC. Herwig schreef internationale bestsellers zoals Post-War Lies: Germany and Hitler’s Long Shadow (Scribe Publications, 2014) en The Woman Who Says No (Greystone Books, 2016) en de kritische biografie over Nobelprijs-winnaar Peter Handke (2020). Zijn podcast Faking Hitler over de vervalste dagboeken van Hitler werd nummer 1 op Apple podcasts in Duitsland. Hij heeft zijn doctoraat behaald aan University of Oxford en is gasthoogleraar geweest op Harvard University en University of London.

Bijpassende boeken en informatie