Marcel Möring – Familiewandeling

Marcel Möring Familiewandeling recensie en informatie over de inhoud van de familiegeschiedenis. Op 11 november 2021 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver Marcel Möring.

Marcel Möring Familiewandeling recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Familiewandeling. Het boek is geschreven door Marcel Möring. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijver Marcel Möring.

Marcel Möring Familiewandeling Recensie

Familiewandeling

  • Schrijver: Marcel Möring (Nederland)
  • Soort boek: familiegeschiedenis
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 11 november 2021
  • Omvang: 136 pagina’s
  • Prijs: € 15 – € 20
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van het boek

  • Je kunt gerust stellen dat Marcel Möring zich nergens echt thuis voelt. Bijna altijd is er de onrust om te moeten vertrekken naar een ander plek. In zijn nieuwe boek Familiewandeling onderzoekt hij de oorzaken van deze onrust. Na een aantal jaren te hebben gewoond in Rotterdam loopt zijn relatie op de klippen en verhuist hij naar Drenthe, om precies te zijn landgoed Dikninge in De Wolden. In dit afgelegen deel van Nederland probeert hij rust te vinden. Niet toevallig omdat zijn moeder hier een in 1945 een onderduikadres vond en er na de oorlog besloot te blijven. Tijdens wandelingen in de omgeving mijmert Marcel Möring over zijn familiegeschiedenis en probeert te achterhalen hoe hij geworden is wie hij is en waarom. Familiegeschiedenis is geen omvangrijk boek maar wel een bijzonder ijkpunt in het oeuvre van een man die al van zeer jongs af aan weet dat hij maar één doel heeft in het leven en dat is schrijver worden. (∗∗∗∗, uitstekend)

Flaptekst van de familiegeschiedenis van Marcel Möring

Een openhartige vertelling over zijn familiegeschiedenis Vier jaar geleden keerde Marcel Möring terug naar het noorden, waar hij opgroeide. Daar, tussen bos en boerenland, kwamen al rondzwervend herinneringen terug die ver weg en diep verborgen leken. Nu, na meer dan een halve eeuw, kan hij nog steeds, zo tussen waken en slapen, naar de onderduikouders van zijn moeder lopen. Zijn moeder had er in 1945 voor gekozen om bij hen te blijven, in plaats van terug te keren naar haar geboortestad Rotterdam. ‘Het is een plek waar ik graag kom, vanwege de warmte, de geur, de suggestie ook van een andere wereld, maar ik mag niets aanraken. Dat is een van de weinige verboden in het huis van mijn grootouders.’

In Familiewandeling duikt Marcel Möring, wandelend door het landschap van zijn jeugd, in het verleden en zoekt hij mensen en gebeurtenissen op die bepalend waren. Voor het eerst openbaart hij zijn familiegeschiedenis, die vooral wordt gekenmerkt door vergeten, vergeten en doorgaan.

Bijpassende boeken en informatie