Marcia Luyten – Máxima Zorreguieta biografie

Marcia Luyten Máxima Zorreguieta biografie deel 1, Moederland recensie en informatie. Op 15 april 2021 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij het eerste deel van de biografie van koningin Máxima , geschreven door Marcia Luyten. 

Marcia Luyten Máxima Zorreguieta biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Máxima Zorreguieta, Moederland. Het boek is geschreven door Marcia Luyten. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de biografie van koningin Máxima geschreven door de Nederlandse journaliste en schrijfster Marcia Luyten.

Marcia Luyten Máxima Zorreguieta biografie Recensie

Máxima Zorreguieta

Moederland

  • Schrijfster: Marcia Luyten (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 22 april 2021
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van deel 1 de biografie van koningin Máxima

Vanaf het moment dat Máxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. De geschiedenis leert: wie trouwt met een vorst, wacht geen gemakkelijk leven. Wat maakt dat deze Argentijnse floreert aan een oud Europees hof?

Koningin Máxima werd vijftig jaar geleden geboren in een land in verval. Argentinië was zijn grootse toekomst misgelopen en vluchtte in nostalgie. De Argentijnse tragedie dringt de familie binnen wanneer haar vader toetreedt tot de militaire regering. Wat in Máxima’s jeugd vanzelfsprekend was, zal diepe sporen trekken in haar latere leven.

In Máxima Zorreguieta. Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe Koningin Máxima is gevormd door haar geboorteland. Door de grote geschiedenis van een land dat droomde van glorie, en door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Máxima waagt de oversteek van Buenos Aires naar Wall Street en de jetset van Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is geleverd.

Claudia de Breij Amalia RecensieClaudia de Breij (Nederland) – Amalia
portret
Uitgever: Uitgeverij Pluim
Verschijnt: 16 november 2021

Bijpassende boeken en informatie