Mariët Meester – Pingping

Mariët Meester Pingping  recensie en informatie over de inhoud van van deze nieuwe roman. Op 25 februari 2020 verscheen bij Uitgeverij Caprae dit nieuwe boek van Mariët Meester.

Mariët Meester Pingping Recensie

De nieuwe roman van Mariët Meester is slechts in een oplage van duizend exemplaar gedrukt en uitgegeven in eigen beheer via haar Uitgeverij Caprae. Als deze oplage verkocht is, zal het boek alleen nog maar als eBook verkrijgbaar zijn. Zoals de schrijfster zelf aangeeft hoopt ze hiermee “bij te dragen aan een andere manier van omgaan met spullen.”

Hiermee is de toon zelfs de boodschap van deze nieuwe roman gezet. Hoofdpersoon Lily is uit de stad weg getrokken en heeft afstand gedaan van haar drukke, materialistische bestaan. Ze woont nu in een woonwagen op het erf in de buurt van Loenen aan de Vecht. Op sobere wijze probeert ze hier te leven met weinig spullen en geld.

Op de boerderij woont ook al een Syrische asielzoeker. Bovendien zijn er twee Poolse seizoensarbeiders actief. Ze leeft in de veronderstelling dat de boerin zich niet laat leiden door hebzucht en materialisme waardoor ze de door haar zo gewenste levenswijze in de praktijk kan brengen.

Mariët Meester Pingping Recensie001Boek-Bestellen

Echter al snel komt haar manier van leven onder druk te staan als de boerin waarvan ze standplaats voor haar woonwagen huurt een relatie krijgt  met een louche figuur met criminele activiteiten. Langzaam maar zeker wordt de boerin meegezogen in de hebzucht van de man. Als er dan ook nog een woonwagen direct naast die van Lily wordt geplaatst waarin de egocentrische Ansjeliek gaat wonen, komt het haar gewenste leven onder druk te staan.

Humorvolle, empathische en lichtvoetige roman van een idealistische schrijfster

Materialisme en hebzucht lijken dominante drijfveren te zijn waartegen weinig bestand is. Enig lichtpuntje is Leonardo, een man die door een ongeluk tijdens een fietstocht een zware dwarslaesie heeft opgelopen met alle consequenties en beperkingen van dien maar toch op eigen wijze zijn leven weet vorm te geven.

Op prettige wijze vertelt Mariët Meester het verhaal van een idealistische vrouw en haar strijd om haar leven op andere wijze vorm te geven. Ze doet dit met humor, empathie en lichtvoetig. De redactie waardeert de roman Pingping met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Pingping

  • Schrijfster: Mariët Meester (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Uitgeverij Caprae
  • Verschenen: 25 februari 2020
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van de roman van Mariët Meester

Terwijl de hoofdpersoon van Pingping op zoek is naar een eenvoudiger bestaan, proberen haar tegenspelers juist zoveel mogelijk “pingping’ binnen te slepen. Een tragikomedie met absurde trekken.

Lily breekt abrupt met haar stadse leven en gaat op zoek naar een eenvoudiger bestaan. Terwijl ze op het erf van een boerderij in de polder verblijft, wordt ze al snel geconfronteerd met mensen die juist het tegenovergestelde willen: nietsontziend zoveel mogelijk “pingping’ binnenslepen. Gaandeweg komt ook de liefde nog in het spel.

Hebben of zijn, dat is de vraag waar deze spannende, terloops extreme roman om draait. Intussen zingt, tjilpt en ratelt de natuur en weerspiegelt wat Lily meemaakt.

Bijpassende boeken en Informatie