Mariska Kret – Tussen glimlach en grimas

Mariska Kret Tussen glimlach en grimas recensie en informatie boek over uitingen van emotie bij mens en dier. Op 17 november 2021 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek van de Nederlandse wetenschapper Mariska Kret.

Mariska Kret Tussen glimlach en grimas recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Tussen glimlach en grimas, uitingen van emoties bij mens en dier. Het boek is geschreven door Mariska Kret. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek dat is geschreven door de Nederlandse wetenschapper Mariska Kret.

Mariska Kret Tussen glimlach en grimas Recensiehttps://www.allesoverboekenenschrijvers.nl/recommends/gerard-janssen-hackers-bestellen/

Tussen glimlach en grimas

Over uitingen van emotie bij mens en dier

  • Schrijfster: Mariska Kret (Nederland)
  • Soort boek: populair wetenschappelijk boek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 17 november 2021
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek van Mariska Kret

Mensen zijn tot op zekere hoogte in staat elkaars emoties van het gezicht te lezen, maar hoe doen andere dieren dat? Hoort een vogel aan de zang van een andere vogel wat z’n stemming is? Laat een chimpansee z’n vrolijkheid blijken met een grijns, of betekent die zogenaamde lach juist iets heel anders? En ruikt een hond aan een andere hond hoe de vlag er vandaag bijhangt? Voor alle dieren die in sociale groepen leven is het belangrijk te begrijpen waar hun soortgenoten zich mee bezighouden. Gezichtsexpressies, lichaamstaal en andere emotionele uitingen spelen daarbij een cruciale rol. Charles Darwin merkte al op dat er een hoop overeenkomsten zijn in de uitingen van emoties van mensen en andere dieren. Dit is met name het geval met dieren waarmee we een lang evolutionair verleden delen, zoals bonobo’s en chimpansees. En herkennen we niet allemaal emotioneel gedrag bij onze huisdieren? Elk dier op aarde is uniek en heeft dus ook een uniek repertoire aan emoties tot zijn beschikking. Mariska Kret laat ons zien welke verschillen er zijn, tussen mens en dier, én belangrijker nog: welke overeenkomsten.

Bijpassende boeken en informatie