Mark H. Stokmans – Spiegeldagen

Mark H. Stokmans Spiegeldagen. Op 8 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos de tweede roman van de Nederlandse schrijver Mark H. Stokmans. Hier is informatie over het boek en de inhoud van de roman te lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Spiegeldagen de nieuwe roman van Mark H. Stokmans.

Mark H. Stokmans Spiegeldagen

Mark H. Stokmans is geboren in 1975 als kind van een expat. Van zijn zesde tot zijn elfde jaar heeft hij in Peru gewoond. Bovendien bracht hij veel zomers door bij zijn oma en opa in Spanje. Hij studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en internationale betrekkingen.

In 2022 verscheen zijn historische debuutroman Land van echo’s die zich ook grotendeels in Spanje afspeelt en goede kritieken kreeg. Mark H. Stokmans ontving voor deze roman de Boekhandelsprijs 2022. Zijn nieuwe roman, Spiegeldagen, waarover je hier uitgebreide informatie kunt lezen verschijnt in februari 2024.

Mark H. Stokmans Spiegeldagen

Spiegeldagen

  • Auteur: Mark H. Stokmans (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse familieroman
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 8 februari 2023
  • Omvang: 600 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 29,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Boekenwereld / Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Mark H. Stokmans

Drie jaar na het overlijden van zijn opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht de Alquerías, het familiehuis in Spanje, te verkopen. In Utrecht werkt Ruben tegen wil en dank als makelaar, en hij besluit af te reizen naar Spanje.

Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er vele herinneringen boven. Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman, in de Spaanse Burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

In de maanden dat Ruben in de Alquería is, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de Alquería te kunnen behouden moet hij Pepa vinden.

Spiegeldagen is een fascinerende roman over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en die toch ook hun eigen weg moeten zien te vinden.

Bijpassende boeken en informatie