Max van Olden – Het zwarte dossier

Max van Olden Het zwarte dossier recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe Nederlandse thriller. Op 4  juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Ambo | Anthos de nieuwe legal thriller van de Nederlandse schrijver Max van Olden.

Max van Olden Het zwarte dossier Recensie en Informatie

Max van Olden is advocaat en daarnaast kun je hem met recht thrillerschrijver noemen. Het zwarte dossier is inmiddels de derde thriller van zijn hand die is uitgegeven.

In zijn nieuwe boek blijft hij op, voor hem, bekend terrein. Hoofdpersoon Riemke is advocate bij een kantoor op de Zuidas in Amsterdam. Haar privéleven is in de voorafgaande jaren niet echt op rolletjes verlopen. Vooral financieel heeft ze het zwaar. Ze moet een hoge schuld aflossen die is veroorzaakt door haar ex-man. Samen met haar zoontje woont ze in een flat in de Bijlmer.

Max van Olden Het zwarte dossier Recensie

Om verbetering in haar financiële situatie te brengen is het van groot belang dat ze bij het advocatenkantoor kan blijven werken. Echter door haar stressvolle situatie heeft ze wat steken laten vallen waardoor haar baan op de tocht komt te staan.

Zeer goede Nederlandse thriller met tempo en een prima plot

Ze krijgt nog één kans om zich te bewijzen. Als ze een bizarre en bijna onmogelijke zaak tot een goed einde weet te brengen dan mag ze blijven. Al snel blijkt dat de klant voor wie ze moet werken een verborgen agenda heeft waardoor zij zelf en haar zoontje in levensgevaar komen.

De nieuwe thriller van Max van Olden biedt een aantal uren echt thrillerplezier. Het spannende verhaal ontwikkelt zich en hij weet het tempo steeds verder op te voeren waardoor je door wilt lezen. Het zwarte dossier is een prima Nederlandse thriller die gewaardeerd is met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Het zwarte dossier

  • Schrijver: Max van Olden (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse thriller
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 4 juni 2020
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van de nieuwe thriller van Max van Olden

Een advocaat krijgt een spraakmakende spoedzaak toegewezen. Bij de zitting komt ze niet opdagen…

Riemke staat er alleen voor met haar zoontje Nils. Nadat haar relatie op de klippen is gelopen is ze achtergebleven met schulden. Bij een advocatenkantoor op de Zuidas krijgt ze de kans haar carrière nieuw leven in te blazen, maar ze stapelt fout op fout. Ontslag dreigt, maar als ze de zaak uit ‘het zwarte dossier’ kan tot een goed einde kan brengen, maakt ze een kans.

Het zwarte dossier is een onmogelijke klus, die geklaard moet worden onder stevige tijdsdruk en onder bedreiging van een onderwereldfiguur die vanuit de gevangenis invloed wil uitoefenen. Riemke ziet zich genoodzaakt met Nils onder te duiken, haar collega’s moeten haar verdwijning verklaren tegenover van de pers. Zal het recht zegevieren?

Bijpassende boeken en informatie