Menno Pot – Het nieuw Ajax

Menno Pot Het nieuw Ajax recensie en informatie over de inhoud van dit boek over Ajax. Op 15 oktober 2019 verschijnt dit boek over Ajax van Menno Pot.

Menno Pot Het nieuw Ajax Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het nieuwe Ajax, het boek van Menno Pot. Daarnaast kun je hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe boek over Ajax van Menno Pot.

Menno Pot Het nieuw Ajax Recensie

Het nieuwe Ajax

  • Schrijver: Menno Pot (Nederland)
  • Soort boek: Ajax boek, voetbalboek
  • Uitgever: Ambo | Anthos
  • Verschijnt: 15 oktober 2019
  • Omvang; 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Menno Pot op bezoek bij Tijd voor Max

Op donderdag 27 februari 2020 is Menno te gast in het tv-programma Tijd voor Max om over zijn nieuwe boek en over het nieuwe Ajax te vertellen.

Flaptekst van het boek

Met het boek vereeuwigt Menno Pot het mooiste voetbalseizoen, 2018-2019, en de historische Champions League-campagne van de Amsterdamse topclub. De overwinningen op Real Madrid (1-4) en Juventus (1-2) boezemden wereldwijd ontzag in, maar de ware betekenis ervan was nog groter. Wie Ajax goed kent, weet dat deze jaargang meer was dan ‘gewoon’ een zeer succesvol voetbalseizoen. Ajax plukte de vruchten van een nieuw beleid: niet meer met engelengeduld bouwen met spelers uit de eigen jeugd, maar gedurfd investeren en inzetten op direct succes. Trainer Erik ten Hag vertaalde de aanvallende huisstijl naar de eenentwintigste eeuw. Op de tribune was een nieuw soort Ajax-vreugde voelbaar: de Ajax-cultuur van een nieuw Amsterdam.

Schrijver en Ajacied Menno Pot raakte er gaandeweg van overtuigd: dit is een kanteljaar. Hij reconstrueert het succes en legt uit dat het verschillende vaders heeft, van Johan Cruijff tot Peter Bosz en van Marc Overmars tot Appie Nouri (en wat te denken van Leo Beenhakker?).

Ajax deed seizoen 2018-2019 niet het eigen glorieuze verleden herleven, maar kwam er juist los van. Het was een wedergeboorte: het seizoen waarin Ajax zichzelf opnieuw uitvond.

Bijpassende Boeken en Informatie