Miquel Bulnes – Monstrum

Miquel Bulnes Monstrum recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 4 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus  de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Miquel Bulnes.

Miquel Bulnes Monstrum recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de roman Monstrum. Het boek is geschreven door Miquel Bulnes. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Miquel Bulnes.

Miquel Bulnes Monstrum Recensie

Monstrum

  • Schrijver: Miquel Bulnes (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman, thriller
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 4 maart 2021
  • Omvang: 368 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Boek bestellen bij: Bol / Boekhandel
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van Monstrum

  • “Miquel Bulnes weet opnieuw te verassen en overtuigen. Zijn nieuwe boek begeeft zich op het grensgebied van de literaire roman en thriller. De roman is sterk plot gedreven, spannend en snijdt een fascinerend onderwerp aan. De kracht van Bulnes is dat hij erin slaagt om de lezer langzaam maar zeker het verhaal in te zuigen en mee te nemen. Een boek dat je in één keer wilt uitlezen.” (∗∗∗∗∗, Allesoverboekenenschrijvers.nl)

Flaptekst van de nieuwe roman van Miquel Bulnes

Jean-Pierre Lorentz is paleogeneticus. Uit vele duizenden jaren oude fossielen isoleert hij DNA, om als een legpuzzel het ontstaan van de mens te reconstrueren. Hij heeft een theorie ontwikkeld die hem de grootste moet maken in zijn vakgebied, een theorie die hij pas kan openbaren als hij haar heeft bewezen. Na jaren van obsessief onderzoek lijkt hij eindelijk een doorbraak te bereiken.

Maar dan overlijdt hij bij een noodlottig verkeersongeval. Zijn verloofde Estyr blijft achter, bezeten door vragen: over Jean-Pierres studies, over hun relatie en over het dubbelleven dat hij achteraf bleek te leiden. Zij neemt het op zich zijn levenswerk af te maken. Gaandeweg ontdekt ze echter dat zijn onderzoek de eeuwenoude belangen doorkruiste van kerkgenootschappen, overheden en multinationals. En ze leert dat je sommige fossielen beter met rust kunt laten.

Bijpassende boeken en informatie