Mireille Geus Het Geheim van de Stilte Recensie

Mireille Geus Het Geheim van de Stilte recensie boekbepreking waardering en informatie over de inhoud van het kinderboek. In november 2018 is het nieuwe kinderboek van Mireille Geus Het Geheim van de Stilte verschenen.

Mireille Geus Het Geheim van de Stilte Recensie

Mireille Geus Het Geheim van de Stilte Recensie

Het geheim van is een serie van uitgeverij Leopold waarbij kinderen elk jaar een geheim in mogen sturen. Het mooiste, gekste, verdrietigste of leukste geheim wordt uitgekozen en een echte schrijver verwerkt dit geheim in een boek. Het Geheim van de Stilte is een krachtig, origineel verhaal over hoe je jezelf zijn en mensen naar je kunt laten luisteren, zonder te gaan schreeuwen.

De weinige woorden in Het geheim van de stilte zijn allemaal raak!

Mika moet op vakantie met haar ouders. Daar heeft ze weinig zin in, want het enige dat haar ouders doen is ruzie maken. Zo erg, dat het vaak lijkt alsof ze Mika niet meer zien. Dan besluit ze mee te doen met een wedstrijd en ontdekt een manier waarop ze haar ouders kan leren naar elkaar te luisteren. En naar haar!

Erg krachtig en origineel verhaal

Het geheim van stilte is een vrij dun boekje. Toch heeft het een diepgang en gelaagdheid die je zelfs bij menig dikker boek niet tegen komt. Geen woord te veel, maar elk woord is raak. Het innerlijke proces van Mika is zo verwoord, dat het voor een jonge lezer prima te begrijpen is. Misschien niet alles, maar wel heel voelbaar. Mika is een vrij introvert meisje, maar dat betekent niet dat ze niet voor zichzelf op kan komen. Ze vindt gewoon haar eigen manier. Een mooie boodschap! Mireille Geus heeft een erg krachtig en origineel verhaal verteld. Een heel fijn boek. Mireille Geus Het geheim van de stilte is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Mireille Geus – Het Geheim van de Stilte

  • Titel: Het geheim van de stilte
  • Schrijfster: Mireille Geus (Nederland)
  • Soort boek: kinderboek
  • Uitgever: Leopold
  • Verschenen: november 2018
  • Omvang: 90 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en informatie