Lygia Day Peñaflor Dit is allemaal waar Recensie

Lygia Day Peñaflor Dit is allemaal waar Recensie boekbespreking waardering en informatie over deze Young Adult roman. In 2018 is bij Uitgeverij Young & Awsome de jeugdroman van Lygia Day Peñaflor Dit is allemaal waar verschenen.

Lygia Day Peñaflor Dit is allemaal waar Recensie

Lygia Day Peñaflor Dit is allemaal waar Recensie

Dit is allemaal waar, Een intrigerende titel die eigenlijk wel de lading dekt. Verschillende interpretaties van “de waarheid” . En wie heeft er gelijk? Het interessante is, dat je dat al lezers zélf mag bepalen. De schrijfster is er in geslaagd om alle waarheden evenveel gewicht te geven, en dat is best knap.

Feit of fictie, vriendschap of misbruik?

3 rijke vriendinnen zijn in de ban van Fatima Ro, de auteur van hun favoriete boek. Als zij in de buurt komt signeren, móeten ze heen. Jonah, een nieuwe leerling op hun privé school, sluit aan bij het groepje. De vriendinnen staan ze bekend als trendsetters, dus al gauw is een groot deel van de school in de ban van Fatima. Maar hoe oprecht is de vriendschap van Fatima? En wat is er met Jonah? Waarom laat hij niets los over zijn verleden? Wat is er tussen hem en Fatima?  En wat vinden de tieners er van als blijkt dat Fatima hun levens – en geheimen – gebruikt voor haar nieuwste boek? Met verstrekkende gevolgen…

Dit is allemaal waar daagt je vooral uit om zelf goed na te denken

Dit is allemaal waar leest lekker weg, ik heb het boek vrij vlot en makkelijk uit gelezen. Toch werd ik er niet volledig door gegrepen. De plottwist (althans, ik denk dat de schrijfster het als een plottwist heeft bedoeld) kwam voor mij totaal niet als een verrassing. Daardoor wist ik eigenlijk het hele boek al waar het op uit draaide. De vorm waarmee ze het verhaal vertelt maakt het boek wel interessant. Door drie personages afwisselend aan het woord te laten, en fragmenten van het nieuwe boek toe te voegen, kom je als lezer steeds dichter bij de waarheid. Maar wat ís die waarheid? Wie heeft er gelijk? Dát kun je dus als lezer écht zelf bepalen. Heel knap dat de schrijfster hierin niet lijkt te sturen. Is het mooi of is het walgelijk wat Fatima Ro heeft gedaan? Eerlijk gezegd, ben ik er nog steeds niet uit 😉 .

Goed en bovenal origineel Young Adult boek

Origineel idee, originele verpakking, maar de uitvoering is jammer genoeg nét wat minder verrassend. Desondanks is het een aardig boek dat zeker de moeite van het lezen waard is. Het psychologische aspect maakt het boeiend. Het feit dat het je aan het denken zet over wat moreel verantwoord is en wat niet, eveneens. Lygia Day Peñaflor Dit is allemaal waar is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Lygia Day Peñaflor – Dit is allemaal waar

 • Titel: Dit is allemaal waar
 • Schrijfster: Lygia Day Peñaflor (Verenigde Staten)
 • Soort boek: jeugdroman, Young Adult boek
 • Leeftijd: 15+ jaar
 • Origineel: All of This Is True (2018)
 • Nederlandse vertaling: Margot Reesink
 • Uitgever: Young & Awsome (HarperCollins)
 • Verschenen: 2018
 • Omvang: 312 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie