Mirjam Janssen – Liefde in de Lage Landen

Mirjam Janssen Liefde in de Lage Landen recensie en informatie over de inhoud van deze nieuwe boek over de Nederlandse geschiedenis. Op 5  juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum het nieuwe geschiedenisboek van Mirjam Janssen.

Mirjam Janssen Liefde in de Lage Landen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van het geschiedenisboek Liefde in de Lage Landen, Een portret van Nederland in 15 huwelijken. Het boek is geschreven door Mirjam Janssen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over de Nederlandse geschiedenis van Mirjam Janssen.

Mirjam Janssen Liefde in de Lage Landen Recensie

Liefde in de Lage Landen

Een portret van Nederland in 15 huwelijken

  • Schrijfster: Mirjam Janssen (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse geschiedenis
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 5 juni 2020
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek van Mirjam Janssen

De geschiedenis van een land is te beschrijven als een opeenvolging van politieke gebeurtenissen, als een reeks economische successen, als het ontstaan van een natie. Maar ook als een serie huwelijken, want die vormen een graadmeter voor veel maatschappelijke veranderingen.

In Liefde in de Lage Landen trekken verspreid over zes eeuwen vijftien verbintenissen voorbij die kenmerkend zijn voor een tijd en klasse, en voor Nederland in een bepaalde periode. Hoe kwamen die huwelijken tot stand? Konden de echtelieden in vrijheid voor elkaar kiezen? Onder welke voorwaarden mochten ze scheiden? Wat gebeurde er als ze verliefd werden op iemand van hetzelfde geslacht? Welke regels stelden de overheid en de kerk? En waardoor verloor het huwelijk zijn status als heilig instituut?

Terwijl het land om hen heen verandert, maken onder meer Willem van Oranje en Charlotte de Bourbon het begin van de Opstand mee, delven Wilhelmina van Pruisen en Willem V het onderspit tegen de Fransen, ondersteunt Adelheid Solger haar man Johan Rudolph Thorbecke bij zijn hervormingen, verzetten Heleen Rietberg en Piet Kuipers zich tegen de Duitse bezetters, dagen de provo’s Luud Schimmelpennink en Afrain Groot de naoorlogse regenten uit en sluiten Anne Marie Thus en Helene Faasen het eerste homohuwelijk. Iedere liefde heeft een ander decor. En alle momentopnamen samen vormen een portret van Nederland.

Bijpassende boeken en informatie