Mirjam Remie – Het gymnasium

Mirjam Remie Het gymnasium recensie en informatie over de inhoud boek met het verhaal van een eigengereid schooltype. Op 15 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het boek over het Nederlandse gymnasium, geschreven door Mirjam Remie.

Mirjam Remie Het gymnasium recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Het gymnasium, Het verhaal van een eigengereid schooltype. Het boek is geschreven door Mirjam Remie. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over het gymnasium van de Nederlandse schrijfster Mirjam Remie.

Mirjam Remie Het gymnasium Recensie

Het gymnasium

Het verhaal van een eigengereid schooltype

  • Schrijfster: Mirjam Remie (Nederland)
  • Soort boek: onderwijsgeschiedenis
  • Uitgever: Pormetheus
  • Verschijnt: 15 februari 2022
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over het gymnasium

De klassieke opleiding weet zich al honderden jaren te handhaven – ondanks een stortvloed aan onderwijsvernieuwingen. Maar nu de kansenongelijkheid in het onderwijs toeneemt, staat het gymnasium opnieuw ter discussie. Is de kritiek op dit ‘elitaire bolwerk’ terecht? Heeft het gymnasium nog bestaansrecht? Want wat moet je met een dode taal in een wereld die werkt op Google en html?

Aan de hand van de geschiedenis, feiten en cijfers en de verhalen van (oud-)gymnasiasten ontrafelt Mirjam Remie het geheim en de aantrekkingskracht van dit eigenzinnige schooltype. Ze gaat in gesprek met bekende en onbekende Nederlanders die met veel plezier, en soms met enige wrok, terugdenken aan hun gymnasiumjaren. En ze laat zien dat het gymnasium voor slimme kinderen waarde heeft – ongeacht hun afkomst.

Mirjam Remie is redacteur van NRC Handelsblad en schreef jaren over onderwijs. Ze is zelf oud-gymnasiast. In 2021 won ze de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek.

Bijpassende boeken en informatie