Moderniteit in kaart

Harrie Teunissen en John Steegh Moderniteit in kaart recensie en informatie over de inhoud van de atlas en kaartenboek. Op 26 september 2023 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS Moderniteit in kaart, Ontwerp en ruimte in de moderne tijd behorend bij de tentoonstelling in het Design Museum in Den Bosch.

Harrie Teunissen en John Steegh Moderniteit in kaart recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de Moderniteit in kaart, Ontwerp en ruimte in de moderne tijd. Het boek is geschreven en gemaakt door Harrie Teunissen en John Steegh. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek Moderniteit in kaart, Ontwerp en ruimte in de moderne tijd behorend bij de tentoonstelling in het Design Museum in Den Bosch.

Moderniteit in kaart recensie

Moderniteit in kaart

Ontwerp en ruimte in de moderne tijd

  • Auteurs: Harrie Teunissen, John Steegh (Nederland)
  • Soort boek: atlas, geschiedenisboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 26 september 2023
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 34,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het kaartenboek en atlas

De moderne tijd is ondenkbaar zonder kaarten. Elk onderwerp met een ruimtelijke dimensie lijkt inmiddels wel op papier of scherm in kaart gebracht. Er zullen nog veel bruikbare topografische kaarten verschijnen, maar de vorm van dergelijke kaarten is op zijn grenzen gestoten. We staan al met één been in het tijdperk van ‘voorbij de kaart’ en juist dát maakt terugblikkend nieuwe inzichten mogelijk in het ordenend principe van moderne kaarten.

Moderniteit in kaart is gebaseerd op de collectie Steegh-Teunissen, een van de grootste particuliere kaartverzamelingen in Nederland, met zo’n 18.300 losse kaarten en 2550 atlassen, kaartboeken en reisgidsen. De hoofdmoot van de verzameling beslaat de negentiende en twintigste eeuw. De voornaamste thema’s zijn watermanagement, stadsontwikkeling, etnische relaties en militaire conflicten. De focus is wereldwijd, met unieke kaarten die dikwijls niet in archieven en musea zijn terug te vinden. Zo’n 250 kaarten zijn te zien in de tentoonstelling in het Design Museum in Den Bosch.

Bijpassende boeken en informatie