Nana Ekvtimishvili – Het perenveld

Nana Ekvtimishvili Het perenveld recensie en informatie over de inhoud van deze roman uit Georgië. In september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus de roman Het perenveld van de Georgische schrijfster Nana Ekvtimishvili.

Nana Ekvtimishvili Het perenveld Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het perenveld, de debuutroman van de Georgische schrijfster Nana Ekvtimishvili. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de Georgische roman Het perenveld lezen.

Nana Ekvtimishvili Het perenveld Recensie

Het perenveld

  • Schrijfster: Nana Ekvtimishvili (Georgië)
  • Soort boek: Georgische roman, sociale roman
  • Origineel: Mskhlbis mondori (2015)
  • Nederlandse vertaling: Tessa van der Waals
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: september 2019
  • Omvang; 232 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van de roman Het perenveld

Lela heeft een plan. De leraar geschiedenis moet dood. Daarna zullen de kinderen over het perenveld de vrijheid tegemoet rennen.
Maar is dat realistisch, op de ‘school voor idioten’, waar vooral kinderen zijn ondergebracht wier ouders in de oorlog zijn gestorven of zijn gevlucht naar een beter leven?

Tegen de achtergrond van een pas sinds kort onafhankelijk land ontvouwt zich het dappere, maar tragische verhaal van Lela, een boze jonge vrouw van zestien die schopt tegen de heersende zwijgcultuur, een relict uit het Sovjetverleden. Ze vecht, maar ze heeft ook lief: ze beschermt de kinderen op school en spoort hen aan te gaan studeren en hun lot in eigen handen te nemen. Daarnaast ondersteunt ze Irakli, een jongen die eenmaal per week naar zijn moeder in Griekenland belt in de hoop dat zij op een dag zal terugkeren; iets waarvan Lela weet dat dat nooit zal gebeuren.

Het perenveld is een schitterende, ontzagwekkende roman uit een bijna vergeten uithoek van Europa. Het boek werd in Duitsland een bestseller en maakte daar diepe indruk.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nino Haratischwili De kat en de generaal RecensieNino Haratischwili (Georgië) – De kat en de generaal
sociale roman
Uitgever: Atlas Contact
Verschijnt: 24 september 2019
Inhoud roman: In De kat en de generaal brengt Haratischwili de afgronden in beeld die tussen de brokstukken van een Sovjetrijk in verval zijn ontstaan. Een psychologisch zeer geladen schuld-en-boeteroman over oorlog tussen landen en oorlog in de hoofden en harten…lees verder >