Nino Haratischwili – De kat en de generaal

Nino Haratischwili De kat en de generaal recensie en informatie over de inhoud van de roman. Op 24 september 2019 verschijnt de nieuwe roman van Nino Haratischwili bij Meridiaan Uitgevers.

Nino Haratischwili De kat en de generaal Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van De kat en de generaal, de nieuwe roman van Nino Haratischwili. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van De kat en de generaal lezen.

Nino Haratischwili De kat en de generaal Recensie

De kat en de generaal

  • Schrijfster: Nino Haratischwili (Georgië)
  • Soort boek: sociale roman
  • Origineel: Die Katze und der General (2018)
  • Nederlandse vertaling: Elly Schippers, Jantsje Post
  • Uitgever: Meridiaan Uitgevers
  • Verschijnt: 24 september 2019
  • Omvang: 720 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering:

Inhoud van De kat en de generaal

Vergeet de moraal, Alexander, vergeet haar. Vergeet Dostojevski en vergeet elke fabel met aan het einde altijd het zegevierende goede. Dat is allemaal onzin. Zo gaat het niet. Althans niet bij ons.

Berlijn, 2016: Een Russische oligarch, Alexander Orlow, die ‘de Generaal’ wordt genoemd, is samen met zijn negentienjarige dochter Ada een nieuw leven begonnen in Berlijn. Maar met haar groeiende aantal vragen over zijn verleden en de Tsjetsjeense oorlog komen de herinneringen bij hem terug.

Tsjetsjenië, 1995: Noera is zeventien wanneer een Russische legereenheid in de buurt neerstrijkt. Met het uitbreken van de eerste Tsjetsjeense oorlog versplintert haar droom om de benauwdheid van haar geboortedorp te kunnen ontvluchten.

Berlijn, 2016: Alexander Orlow beseft dat het verleden hem zal blij-ven achtervolgen en dat het tijd is voor de afrekening. Maar daar heeft hij ‘de Kat’ voor nodig, een koppige actrice van Georgische afkomst…

In De kat en de generaal brengt Haratischwili de afgronden in beeld die tussen de brokstukken van een Sovjetrijk in verval zijn ontstaan. Een psychologisch zeer geladen schuld-en-boeteroman over oorlog tussen landen en oorlog in de hoofden en harten.

Bijpassende Boeken en Informatie

Nana Ekvtimishvili Het perenveld RecensieNana Ekvtimishvili (Georgië) – Het perenveld 
Georgiscche roman, sociale roman
Uitgever: Prometheus
Verschijnt: september 2019
Inhoud roman: Tegen de achtergrond van een pas sinds kort onafhankelijk land ontvouwt zich het dappere, maar tragische verhaal van Lela, een boze jonge vrouw van zestien die schopt tegen de heersende zwijgcultuur, een relict uit het Sovjetverleden. Ze vecht, maar ze heeft ook lief…lees verder >