Nele Neuhaus Elena deel 2

Nele Neuhaus Elena deel 2 De beslissende zomer Recensie

Nele Neuhaus Elena deel 2 De beslissende zomer

Nele Neuhaus Elena deel 2 De beslissende zomer. In Tegen alle Hindernissen maakten we kennis met Elena, haar ouders en broer Christian, vriendin Melike en geheime liefde Tim Jongbloed. Tim is de zoon van aartsvijand van Elena’s ouders en haar broer Christian heeft een hartgrondige hekel aan de jongen. Misschien omdat ze elkaars concurrenten zijn tijdens de springwedstrijden. Zowel de ouders van Christian en Elena, als de ouders van Tim hebben een rij- en handelsstal. In het eerste deel van Elena werd duidelijk waar de haat naar de familie Jongbloed op gestoeld is. Dat maakt het echter niet makkelijker voor Elena en Tim om elkaar te zien. Dat is dan ook het thema van De beslissende zomer. Is de liefde tussen Tim en Elena sterk genoeg om de vete tussen hun ouders te winnen? Is ze bestand tegen de jaloezie van Elena’s klasgenoten? En de Merelhof, het bedrijf van Elena haar ouders, weer helemaal uit de schulden? Springt Elena’s paard Fritzi goed genoeg om prijzengeld binnen te slepen? Op al deze vragen en meer lees je een antwoord in Nele Neuhaus Elena deel 2.

Tweede deel van de Elena serie is een intelligente meiden roman

Dit tweede deel van de Elena reeks valt voor mij in de categorie meiden roman. Maar dan wel van het intelligente soort. Het eerste deel bevatte nog iets meer lagen, het tweede deel is wat eenvoudiger qua plot. Het gaat vooral om de romance tussen Tim en Elena. Pas helemaal aan het einde komt er nog een extra dimensie bij. Dat had van mij best wat eerder gemogen. Ik ben namelijk heel benieuwd naar de verdere ontwikkelingen! Desalniettemin is De beslissende Zomer van Nele Neuhaus een heerlijk boek om te lezen. Stapje bij beetje geeft Neuhaus de beweegredenen bloot van de verschillende personages en maakt ze de verschillende emoties begrijpelijk. Bij één personage lag het er voor mij iets te dik bovenop dat daar iets mee was, maar dat maakte het boek niet minder leuk. Neuhaus is een begenadigd schrijver. Ze weet het plot heel mooi te ontvouwen en schrijft in een prettig leesbare stijl.

Eindoordeel Nele Neuhaus Elena deel twee

Hoewel ik De beslissende zomer iets minder vond dan het eerste deel, blijft het nog steeds een heel goed boek in dit genre. Neuhaus lijkt te weten waar ze over schrijft als het om paarden gaat en dat is fijn. Niets zo tenenkrommend als paardenonzin in een paardenboek. Het tweede deel van de Elena serie zal veel paardenmeiden wel kunnen vermaken! Van mij krijgt dit boek een +++++ (zeer goed).

Recensie De beslissende zomerNele Neuhaus – Elena De beslissende zomer

 • Genre: jeugdroman, paardenboek
 • Schrijfster: Nele Neuhaus ♀
 • Origineel: Elena – Ein leben für Pferde, Sommer der Entscheidung
 • Nederlandse vertaling: Marieke Hoogland
 • Uitgever: Uitgeverij Holland, Haarlem
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Uitgegeven: In Duitsland 2011, in Nederland november 2016
 • Omvang: 238 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Prijs: € 17,90 / € 8,99
 • Oordeel redactie: +++++ (zeer goed)
 • Flaptekst: Een leven zonder paarden kan Elena zich niet voorstellen. Als ze rijdt, vergeet ze alles en iedereen om zich heen. Het leven op de rijstal van haar ouders zou dan ook perfect zijn,  als er geen vijandschap  bestond tussen haar familie en die van Tim. Het valt niet mee om hun liefde geheim te moeten houden. Dan werpt een afschuwelijke gebeurtenis een donkere schaduw over alles. Uitgerekend Fritzi, het lievelingspaard van Elena, verdwijnt in de nacht. Elena en Tim proberen uit te zoeken wat er is gebeurd, maar doen en gevaarlijke ontdekking. Ineens staan ze voor de keuze wat er sterker is: hun liefde of de oude haat?
 • …Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Bijpassende Boeken en Informatie

 

Recensie geschreven door: Jolien Dalenberg