Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland

Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland recensie waarderin en informatie over de inhoud van de historische roman. Op 31 januari 2019 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige hij het nieuwe boek van Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland.

Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland Recensie

Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland Recensie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland recensie en waardering lezen. Daarnaast kun je hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden vinden. Bovendien is op deze pagina uitgebreide informatie over de inhoud van de nieuwe historische roman van Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland te lezen.

Nicolaas Matsier – De Advocaat van Holland

 

Inhoud Nicolaas Matsier De Advocaat van Holland

“Hij is al een poos op, Oldenbarnevelt. Het licht van eind augustus heeft hem zonder pardon gewekt. En niet alleen hem.’ Zo begint voor de Advocaat van Holland zijn laatste ochtend in vrijheid. Hij zal negen maanden in gevangenschap worden vastgehouden boven in de nog steeds bestaande Ridderzaal en op gezette tijden langdurig worden verhoord.

Oldenbarnevelt, die tot dat moment bijna alle belangrijke regeringsfuncties in zich verenigde, is verbijsterd over de hem aangedane geweldsdaad. Buiten de gevangenis waren de remonstranten door Maurits al uit de stadbesturen gezet. Na negen maanden verneemt Oldenbarnevelt in de rechtszaal zijn doodvonnis, dat daags daarop voltrokken wordt.

Nicolaas Matsier volgt hem tot op deze laatste dag in al zijn gedachten, herinneringen en overwegingen tijdens de eenzame uren van opsluiting en de dagenlange uitputtende verhoren. Hij brengt zo een belangrijk moment uit de begintijd van de Nederlandse staat op onvergelijkbare wijze tot leven.

Bijpassende Boeken en Informatie