Mariet Meester De tribune van de Armen Recensie

Mariët Meester De tribune van de Armen Recensie Boek over Andalusië

Mariët Meester De tribune van de Armen Recensie Boek over Andalusië
Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw verblijft Mariët Meester regelmatig en vaak voor langere tijd in Andalusië in het zuiden van Spanje. Hier is ze gefascineerd geraakt door de mensen en de manier leven van de Andalusiërs. In De tribune van de armen heeft ze aanstekelijke en met veel empathie geschreven verhalen over haar verblijf in het uiterste zuiden van Spanje door de jaren heen gebundeld.

Mariët Meester weet door te dringen tot de ziel van de Andalusiërs
Fijn is dat Mariët Meester uitgebreide de tijd neemt en dat is letterlijk bedoeld. Ze verblijft meerdere keren sinds de tachtiger jaren voor lange tijd in Andalusië. In 1985 reist ze voor het eerst naar Andalusië waar ze maandenlang verblijft in een klein dorpje in het binnenland waar de tijd weinig vat op heeft gekregen en waar ze zo’n beetje de enige buitenlanders zijn. Om een aantal jaren later met een ezel te voet door Andalusië te trekken. Maar het grootste deel van De tribune van de armen verhaalt over haar verblijf in de stad Malaga waar ze gefascineerd raakt door het spektakel van de processies van de Semana Santa in de week voor Pasen. Mariët Meester slaagt er zeer goed in om door te dringen tot de rituelen en gebeurtenissen die de Semana Santa in Malaga zo bijzonder maken. Mariët Meester weet door te dringen tot de ziel van de Andalusiërs.

Observaties en belevenissen in Andalusië op overtuigende wijze verwoord
Haar observaties en belevenissen zijn op een empathische en overtuigende wijze in mooie zinnen en verslagen vervat. Bijzonder is haar onderzoek naar de achtergronden van het bijzondere ritueel van de vrijlating van een veroordeelde crimineel tijdens de Semana Santa. Mariët Meester – De tribune van de Armen is een heerlijk reisboek. Het schets op een prettige wijze het leven in de stad Malaga, de mensen en hun bijzondere rituelen. De tribune van de armen wordt gewaardeerd met ++++ (uitstekend).

MARIËT MEESTER – DE TRIBUNE VAN DE ARMEN INFORMATIE
– Titel: De tribune van de armen
– Ondertitel: Levenskunst in Málaga
– Schrijfster: Mariët Meester ♀ (Nederland)
– Soort boek: reisverhalen uit Andalusië
– Uitgever: De Arbeiderspers
– Verschenen: 4 april 2017
– Omvang: 264 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 13,99
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Mariët Meester – De tribune van de Armen
Terwijl ze met een ezeltje van Sevilla naar Granada trok deed Mariët Meester een raadselachtige ontdekking: tijdens een van de paasprocessies in de Semana Santa wordt elk jaar een gedetineerde vrijgelaten uit de gevangenis van de provincie Málaga. Om de achtergrond van deze traditie te ontrafelen vestigt ze zich in Málaga-stad, waar ze vanaf de Plaza de los Cristos, midden tussen de gitanos, het leven in Andalusië schetst.
De tribune van de armen gaat over een eeuwenoud en uniek gebruik, over het zoeken naar troost in de roes van de nacht, maar vooral over het verlangen naar menselijkheid.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Reisboeken Overzicht
Andalusië Reisboeken en Reisgidsen
Nieuwe Boeken April 2017