Peter Andriesse Claire Obscure Recensie

Peter Andriesse Claire Obscure Recensie

Peter Andriesse Claire Obscure Recensie
Verhalen van lust en verlangen, de ondertitel van deze nieuwe bundel van Peter Andriesse, is precies waarover de verhalen gaan. Mannen, meestal van middelbare leeftijd, zijn de hoofdpersonen van de broeierige verhalen in Claire Obscure. Gedreven door verlangen naar liefde en genegenheid die maar slecht vervuld wordt gaan ze op zoek. Deze zoektocht leidt in de veel gevallen tot zinderende seks, soms met catastrofale gevolgen. Peter Andriesse situeert zijn verhalen in exotische oorden als Bangkok, Sumatra en Penang. Maar zelfs Amsterdam lijkt een exotisch oord als Peter Andriesse erover schrijft.

Broeierig zinderende verhalen van getourmenteerde mannen hopeloos op zoek naar liefde
Peter Andriesse is geen veelschrijver. Maar als hij publiceert, is het bijna altijd de moeite van het lezen waard. En ook met Claire Obscure is het weer gelukt om een bundel met boeiende verhalen te schrijven. De broeierige, zinderende, soms ronduit gruwelijke verhalen, waarin het noodlot altijd op de achtergrond loert, schetsen het getourmenteerde bestaan van de man van middelbare leeftijd die niet wil erkennen dat de jaren van jeugd en onschuld voorbij zijn en hopeloos op zoek blijft naar de onbereikbare liefde. Alhoewel Peter Andriesse met enige regelmaat positieve recensies ontvangt voor zijn boeken en zijn verhalenbundel Koude sambal uit zelfs een behoorlijk goed verkocht is, verdient hij een grote lezerspubliek. De verhalenbundel van Peter Andriesse – Claire Opscure wordt gewaardeerd met +++ (zeer goed).

PETER ANDRIESSE – CLAIRE OBSCURE
Verhalen van lust en verlangen
– Titel: Claire Obscure
– Schrijver: Peter Andriesse ♂ (Nederland)
– Soort boek: verhalen
– Uitgever: In de Knipscheer
– Verschenen: 24 april 2017
– Omvang; 142 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 16,50
– Waardering: +++ (zeer goed) Theo Jordaan
– …Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Peter Andriesse – Claire Obscure
In Claire Obscure schrijft Peter Andriesse trefzeker en met humor over stuklopende relaties of vergeefse verlangens. In het titelverhaal is de verteller wanhopig op zoek naar Claire, een volmaakte, helaas onbereikbare vrouw met bijna doorschijnend zwarte huid. Dat hij tijdens die zoektocht tegen een andere mooie donkere dame aanloopt mag geen verrassing heten. We lezen over een zinderende ervaring met een ‘donkere prinses met de schoonheid van het nog net niet volgroeide’ bij het haventje van Prapat, maar ook over de perfecte borsten van Florentien in het Amstel Hotel. In een ander verhaal is de verteller – na wekenlang op Sumatra naar onbereikbare, gesluierde exotische meisjes te hebben gekeken – rijp voor een roekeloze stap. Tijdens zijn terugvlucht maakt hij een tussenstop te Bangkok. In gedachten ziet hij zichzelf al met een Thaise schone aan zijn arm naar huis vliegen. Het seksparadijs blijkt zijn naam eer aan te doen, maar alle aanbiedingen van aantrekkelijke dames ten spijt, verkiest hij uiteindelijk een ietwat timide barmeisje. Eenmaal in de hotelkamer laat ze een heel andere kant van zichzelf zien. En er volgen nog vele nachten vol acrobatische toeren. En zo stapelt het ene avontuur zich op het andere. De ene keer met Leone, de studievriendin van zijn dochter die hij overigens met haar moet delen… De andere keer met een zwanger Maleisisch meisje te Penang. De onverwachte wendingen van de verhalen en de vlotte stijl van Peter Andriesse mogen in ieder opzicht bevredigend genoemd worden.

Bijpassende Boeken en informatie
– Nieuwe Boeken April 2017
Peter Andriesse – Kerstverhalen voor Eva Recensie