Frank Norbert RieterDe dundenker Recensie Debuutroman

Frank Norbert Rieter De dundenker Recensie Debuutroman

Frank Norbert Rieter De dundenker Recensie Debuutroman
De dundenker is het debuut van Frank Norbert Rieter. Als winnaar van de Coffeecompany Short Novel Award kreeg hij de gelegenheid om bij Xander Uitgevers de debuteren met deze korte roman. Alois Hartman is een politicus die pas kort als staatssecretaris in functie is. In de ochtend voordat hij een wetsvoorstel moet presenteren in de Tweede Kamer constateert hij dat hij weer dikker is geworden. Gefrustreerd gooit hij terwijl hij in zijn adamskostuum door zijn huis loop, de weegschaal uit het raam. Zijn pech is dat deze actie gefilmd wordt vanaf de straat en binnen de kortste keren gaat het filmpje viral op Internet.

De dundenker is een geslaagde moderne zedenschets van een politicus in verwarring
Het filmpje op Internet is des te meer een probleem doordat hij tijdens verkiezing die een paar maanden aan deze gebeurtenis vooraf gingen werd gekozen omdat hij zich fanatiek op een afslankprogramma had gestort. En tijdens het afslanken werd hij gevolgd en gefilmd. En dit publieke afslanken zorgde ervoor dat hij gekozen werd. Echter zodra de succesvolle verkiezingen voorbij waren, begon Alois weer met eten en kwam hij even snel weer als hij ervoor afgevallen was. De gefilmde actie van het uit het raam gooien van de weegschaal zet een reeks gebeurtenissen in actie die Alois doen besluiten onder te duiken en te reflecteren op zijn leven tot nut toe. Frank Norbert Rieter heeft met De duindenker een geslaagd debuut geschreven, een lezenswaardige zedenschets van een politicus in verwarring. Zo nu en dan doet De dundenker denken aan het werk van Herman Koch. Zij het dat Frank Norbert Rieter minder vilein over zijn hoofdpersoon schrijft en meer compassie toont. Frank Norbert Rieter – De dundenker is een geslaagd debuut en is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

FRANK NORBERT RIETER – DE DUNDENKER
– Titel: De dundenker
– Schrijver: Frank Norbert Rieter ♂ (Nederland)
– Soort boek: psychologische novelle, debuutroman
– Uitgever: Xander Uitgevers
– Verschenen: 12 juli 2017
– Omvang: 118 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: €15,00 / € 6,99
– Bijzonderheden: Winnaar Coffeecompany Short Novel Award
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Frank Norbert Rieter – De dundenker
Op de ochtend dat staatssecretaris Alois Hartman een belangrijk wetsvoorstel moet verdedigen, komt hij tot de schrikbarende ontdekking dat hij weer dikker is geworden. Uit pure frustratie gooit hij zijn weegschaal uit het raam. Maar als deze actie toevallig wordt vastgelegd door een voorbijganger en op YouTube wordt geplaatst, zijn de gevolgen niet te overzien. Binnen no-time gaat het mpje viral. Alois ziet maar één uitweg: onderduiken in het leegstaande huis van zijn overleden ouders. Zo op zichzelf aangewezen, kampt hij met demonen uit zijn verleden en vraagt zich af hoe het allemaal zover heeft kunnen komen.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken Juli 2017
Nieuwe Nederlandse Romans 2017