Marianne Busser Ron Schroder De kleine engel die geluk bracht

Marianne Busser Ron Schroder De kleine engel die geluk bracht ★★★★

Marianne Busser Ron Schroder De kleine engel die geluk bracht ★★★★
De kleine engel die geluk bracht is een prachtig geïllustreerd kerstverhaal dat je helemaal mee neemt in de sfeer van de laatste weken van het jaar. Mark Janssen is verantwoordelijk voor de tekeningen, die hij zo goed heeft gemaakt dat jong en oud zich helemaal zal kunnen verliezen in het mooie sfeervolle kerstverhaal.

Roos helpt een oudere man tijdens de donkere dagen
Als Roos van en naar school loopt, komt ze langs de haven. Daar woont een oudere man, die ze altijd wat verdrietig vindt kijken. Als ze op school een kerststukje voor haar moeder heeft gemaakt, besluit ze die aan de oudere man te geven. Hij is ontzettend blij met haar gebaar. Dat brengt Roos op een idee en ontstaat er een bijzondere band tussen de twee.

De kleine engel die geluk bracht is een ware Kerst-topper!
Als je op zoek bent naar een ouderwets kerstverhaal, waarin knusheid, gezelligheid en zorgen voor elkaar voorop staan, moet je beslist De kleine engel lezen! Het thema is natuurlijk al duizenden keren verteld. Marianne Busser en Ron Schröder zijn er uitstekend in geslaagd om zo’n uitgekauwd thema helemaal in deze tijd te plaatsen, zonder dat het inboet aan sfeer. De tekeningen van Mark Janssen maken dat het verhaal helemaal gaat leven. De witte Kerst die we al een poosje niet meer hebben, kun je zo alsnog perfect ervaren! Met ongelofelijk veel plezier heb ik dit boek gelezen. Een echt feel-good verhaal dat zowel leuk is om voor te lezen, als om zelf te lezen. Als je van plan bent een kerstverhaal voor je kind te kiezen (en niet per se op zoek bent naar iets Bijbels), zou ik De kleine engel die geluk bracht beslist aanraden. Marianne Busser Ron Schroder – De kleine engel die geluk bracht is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie: Jolien Dalenberg

MARIANNE BUSSER RON SCHRÖDER – DE KLEINE ENGEL DIE GELUK BRACHT
– Ttiel: De kleine engel die geluk bracht
– Schrijvers: Marianne Busser, Ron Schröder (Nederland)
– Tekeningen: Mark Janssen
– Soort boek: kerst kinderboek, prentenboek, voorleesboek
– Leeftijd: 4+ jaar
– Uitgever: Van Holkema & Warendorf
– Verschenen: 1 december 2017
– Omvang: 32 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Prentenboek
– Prijs: € 12,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst De kleine engel die geluk bracht
De kleine engel die geluk bracht van Marianne Busser en Ron Schröder. Een warm winterverhaal. Na schooltijd loopt Roos met haar zelfgemaakte kerststukje naar huis. Als ze langs de kleine huisjes bij de haven loopt, ziet ze hoe een oude man aan het sneeuwruimen is. Roos heeft de man al vaker gezien. Hij heeft een bruinverbrand gezicht vol rimpels en hij kijkt vaak een beetje verdrietig. Roos vindt dat heel erg. Ze besluit om haar kerststukje aan de man te geven. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap. Een heerlijk winterverhaal met een warme boodschap, om samen te lezen voor een knisperend haardvuur of lekker knus op de bank.

Bijpassende Boeken en Informatie
Beste Kerst Kinderboeken
Beste Kinderboeken 2017
Nieuwe Prentenboeken