Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent Recensie ★★★★

Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent Recensie ★★★★

Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent Recensie
Op 8 januari 2018 is de nieuwe Zweedse thriller van Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent verschenen bij Uitgeverij Prometheus. Deze thriller is gelezen door de redactie en gewaardeerd met Waardering: ★★★★ (uitstekend). Je kunt op deze pagina de Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent recensie lezen.

Is Isabelle de verloren gewaande dochter Alice of niet?
Zo’n twintig jaar geleden verdween Alice, het dochtertje van Stella Widstrand, spoorloos uit de kinderwagen tijdens een bezoek aan het strand. Alhoewel haar lichaam nooit werd gevonden, werd ze toch dood verklaard. Stella die al lang niet meer samenleeft met de vader van Alice, is psychotherapeute geworden. Ze inmiddels getrouwd met Henrik en samen hebben ze een zoon. Zij is als enige ervan overtuigd dat Alice niet dood is. Als zich op een dag een nieuwe vrouw in haar praktijk aanmeldt, Isabelle genaamd, is ze ervan overtuigd dat dit haar verdwenen dochter moet zijn. Dit is het begin van een spannend verhaal. Het wordt verteld uit het perspectief van drie betrokken vrouwen, Stella, Isabelle en Kerstin de moeder van Isabelle.

Uitstekende overtuigende psychologische thriller van de debuterende Zweedse schrijfster Elisabeth Norebäck
Er ontknoopt zich een fascinerend psychologisch steekspel dat Stella bijna tot waanzin drijft en haar naasten doet twijfelen aan haar verstandelijke vermogens. Langzaam maar zeker ontvouwt zich een geschiedenis die noodzakelijker wijs zal eindigen in een drama. De kwaliteit van de debuutthriller van de Zweedse schrijfster Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent is van een opvallend hoog niveau. Met recht kun je bij Zeg me dat van mij bent spreken van een zeer geslaagde en fascinerende psychologische thriller. Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie: Theo Jordaan

ELiSABETH NOREBÄCK – ZEG DAT JE VAN MIJ BENT
– Titel: Zeg me dat je van mij bent
– Schrijfster: Elisabeth Norebäck (Zweden)
– Soort boek: Zweedse thriller, psychologische thriller
– Origineel: Säg att du är min (2017)
– Nederlandse vertaling: Lammie Post-Oostenbrink
– Uitgever: Prometheus
– Verschenen: 8 januari 2018
– Omvang: 400 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Elisabeth Norebäck Zeg dat je van mij bent
Tijdens een vakantie twintig jaar geleden verdween Alice, de dochter van psychotherapeute Stella Widstrand, maar haar lichaam is nooit gevonden. Als op een dag een nieuwe cliënte zich bij haar praktijk meldt, weet Stella zeker dat deze Isabelle haar verdwenen dochter Alice is. Ze doet er alles aan om Isabelle ervan te overtuigen dat ze moeder en dochter zijn. Maar dit is niet de eerste keer dat Stella haar dochter ‘terugvindt’. De vorige keer dat dat gebeurde, werd ze gedwongen opgenomen in een kliniek. Tegelijkertijd probeert iemand koste wat het kost te voorkomen dat Isabelle en zij een band krijgen. Langzaam maar zeker beginnen Stella en Isabelle te twijfelen aan hun herinneringen, hun geheugen en hun identiteit. Hoe ver is Stella bereid te gaan om haar dochter terug te krijgen? Zeg dat je van mij bent is een overdonderend geschreven psychologische thriller verteld vanuit het perspectief van drie vrouwen. Een aangrijpend verhaal over het verlies van je kind. Over rouw, schuld en obsessie.

Elisabeth Norebäck Informatie
Elisabeth Norebäck woont in Stockholm met haar man en twee kinderen. Ze studeerde aan de Technische Universiteit van Stockholm en werkt momenteel als verpleegkundige. Zeg dat je van mij bent is haar debuut en werd in korte tijd verkocht aan achtentwintig landen.


Bijpassende Boeken en Informatie
Zweedse Schrijfsters Nieuwe Boeken
Nieuwe Zweedse Thrillers
Nieuwe Thrillers 2018