Jørn Lier Horst Jachthonden Recensie Noorse Thriller

Jørn Lier Horst Jachthonden Recensie Noorse Thriller

Jørn Lier Horst Jachthonden Recensie Noorse Thriller
Begin juni 2017 is de nieuwe Noorse thriller van Jørn Lier Horst – Jachthonden bij Uitgeverij A.W. Bruna verschenen. Het is een deel in het zogenaamde Wisting Kwartet, waarvan het boek Rode sneeuw in 2016 verscheen. In jachthonden wordt William Wisting zelf onderwerp van een onderzoek. Zeventien jaar eerder gaf hij leiding aan een onderzoek naar de verdwijning en moord op Cecilia Linde. Ragnar Haglund werd als dader opgepakt en veroordeeld. Nu hij vrij is gekomen, heeft hij een advocaat in de arm genomen die moet aantonen dat hij onterecht voor de moord heeft vastgezeten en de politie bewijsmateriaal heeft geënsceneerd.

William Wisting wordt gedurende het onderzoek naar het vervalste bewijs op non-actief gesteld. Omdat hij zelf ook vermoed dat er iets aan de hand is met de manier waarop het bewijsmateriaal 17 jaar verkregen is, gaat hij zelf op onderzoek uit en probeert te achterhalen of en zo ja wat er tijdens het moordonderzoek verkeerd is gegaan. Tijdens zijn onderzoek verdwijnt er opnieuw een jonge vrouw op een manier die sterke gelijkenis vertoond met de verdwijning en moord op Cecilia Linde. De dochter van William Wisting die als journaliste werkzaam is, wordt op onderzoek gestuurd naar een moord op een man. Als deze vermoorde man op de een of andere manier betrokken lijkt te zijn met de moord op Cecilia Linde volgende de ontwikkelingen elkaar snel op.

Jachthonden is een nieuw deel in de serie thrillers van de Noorse schrijver en oud-politieman Jørn Lier Horst. Het is een prima geschreven Noorse thriller met voldoende spanning die de liefhebbers van Scandinavische spannende boeken zeker zal bekoren. De spanning wordt geleidelijk opgebouwd, de hoofdpersonen komen prima uit de verf en de plot is goed opgebouwd. Jørn Lier Horst – Jachthonden is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

JØRN LIER HORST – JACHTHONDEN INFORMATIE
– Titel: Jachthonden
– Schrijver: Jørn Lier Horst ♂ (Noorwegen)
– Genre: misdaadroman, Noorse thriller
– Origineel: Jakthundene (2012)
– Nederlandse vertaling: Kim Snoeijing
– Uitgever: A.W. Bruna
– Verschenen: 6 juni 2016
– Omvang: 376 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
>…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst en inhoud Jørn Lier Horst – Jachthonden
Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in een van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord, en de media ruiken bloed. Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht wordt gemaakt.Om uit te vinden wat er daadwerkelijk is gebeurd moet Wisting zelf op onderzoek gaan, en niemand mag weten van zijn onderzoek. De pers gaat zijn gangen nauwlettend na en dus vraagt hij hulp aan zijn dochter Line, een journalist. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting en zijn dochter moeten iedereen nét een stap voor proberen te blijven.

Bijpassende Boeken en Informatie
Jørn Lier Horst – Rode sneeuw Recensie en Informatie
Nieuwe Thrillers Juni 2017
Noorse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie