Lisa Bjurwald Tot as Recensie Zweedse Thriller

Lisa Bjurwald Tot as Recensie Zweedse Thriller

Lisa Bjurwald Tot as Recensie Zweedse Thriller Waardering ★★★
Lisa Bjurwald Tot as is een sociaal geëngageerde thriller. Engagement kan de kwaliteit van een thriller in de weg zitten. Maar dat is gelukkig bij Tot as slechts in beperkte mate het geval. De ambitieuze agente Rebecka Born wordt toegelaten tot een speciale politie–eenheid. Ze krijgt de opdracht om in Värmland, waar ze zelf vandaan komt, een moord op te lossen van twee vrouwen waarvan de lijken zijn verminkt en verbrand. Rebecka Born stuit al snel op zaken die te maken hebben met mensensmokkel, vrouwenhandel, uitbuiting van vluchtelingen en lokale agenten die niet echt willen meewerken. Verbanden met voodoo-rituelen maken de zaak nog gevaarlijker en ingewikkelder. Het onderzoek vindt plaats in de streek waar Rebecka Born is opgegroeid en tijdens het onderzoek wordt ze meer en geconfronteerd met demonen uit haar eigen verleden. Sterker nog er blijken verbanden te zijn met dat verleden en het onderzoek dat ze doet.

Hoofdpersoon Rebecka Born is een interessant en gecompliceerd personage met een duister verleden
Schrijfster Lisa Bjurwald is van oorsprong journaliste. Ze heeft erg veel onderzoek gedaan naar rechts-extremisme in Zweden en vreemdelingenhaat. De kennis die ze in deze periode heeft opgedaan, gebruikt ze nu om voor deze uitstekende thriller. Weliswaar krijg je hier en daar de indruk dat ze misschien iets te veel kwijt wil in het verhaal. Maar desondanks doet dat weinig afbreuk aan de kwaliteit en spanning van de thriller. Hoofdpersoon Rebecka Born is een interessant en gecompliceerd personage met een duister verleden waar zeker nog meer over te vertellen is. Al met al is de debuutthriller van Lisa Bjurwald – Tos as geslaagd te noemen. Het boek is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

LISA BJURWALD – TOT AS INFORMATIE
– Titel: Tot as
– Schrijfster: Lisa Bjurwald ♀ (Zweden)
– Soort boek; Zweedse thriller
– Origineel: Tills bara aska återstår (2016)
– Nederlandse vertaling: Neeltje Wiersma
– Uitgever: Karakter Uitgevers
– Verschenen: 18 september 2017
– Omvang; 302 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Lisa Bjurwald Tot as
Stockholm, Zweden. Agente Rebecka Born heeft eindelijk de kans gekregen waar ze al jaren op wacht: ze is gevraagd om lid te worden van een elite-eenheid binnen de politie die zich richt op het bestrijden van terrorisme en georganiseerde misdaad. Haar eerste zaak: het onderzoek naar de mysterieuze moord op twee vrouwen die gruwelijk verminkt en verbrand zijn gevonden bij de Klarälven-rivier. Wanneer ze aankomt in het pittoreske maar zeer geïsoleerde Värmland, wordt ze geconfronteerd met een dreiging die ze nog niet eerder is tegengekomen. Een dreiging die niet met doorsnee-politiemethoden bestreden kan worden en die haar oorsprong vindt in eeuwenoude rituelen, op een ander continent. Wat is de anonieme slachtoffers overkomen? Zijn ze doelwit geworden van racistisch geweld dat recent opgelaaid is vanwege de plaatsing van vluchtelingen in een oud landhuis? Of zijn er misschien dingen gaande die te maken hebben met schimmige mensensmokkelaars en criminele netwerken die alles en iedereen vanuit de schaduwen in de gaten houden? Naarmate het onderzoek vordert, ontdekt Rebecka een onheilspellende connectie tussen het landhuis en haar eigen verleden.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers 2017 Overzicht
Nieuwe Thrillers September 2017
Zweedse Schrijfsters Boeken en Informatie