Handboek Vogels van Nederland en België Recensie

Handboek Vogels van Nederland en België Recensie

Handboek Vogels van Nederland en België Recensie
Dit is al weer de derde editie van het onvolprezen Handboek Vogels van Nederland en België. Deze editie is geactualiseerd en nog verder uitgebreid ten opzichte van de vorige uitgave. Aan elke vogelsoort die in Nederland en België voorkomt wordt zeer uitgebreid aandacht besteed. Niet alleen alle broedvogels, trekvogels, zomer- en wintergasten passeren de revue, ook aan zeldzame vogels en exoten die inmiddels als wilde vogel zich een plek hebben verworven krijgen ruim de aandacht. Elke vogelsoort heeft een uitgebreide informatie pagina met uitleg over hoe je de vogel kunt herkennen, waar de soort voorkomt, wat er gebeurt tijdens de vogeltrek, wat het leefgebied is en in hoeverre de soort bedreigd wordt. De duidelijke en mooie tekeningen en foto’s vervolmaken dit uitstekende boek voor vogelherkenning. Prettig is ook het overzicht van interessante vogelgebieden helemaal voorin het Handboek Vogels van Nederland en België. Als je al een minpuntje kunt opnoemen dan is het formaat van het boek een bezwaar om het mee te nemen als je op zoek naar vogels gaat. Maar dit boek is vooral bedoeld ter voorbereiding en ter bestudering achteraf. En voor elke vogelaar en vogelliefhebber van beginnend tot zeer ervaren is het Handboek een verrijking. Het Handboek Vogels van Nederland en België van Luc Hoogestein en Ger Meesters is gewaardeerd met ★★★★ (uitstekend).

Recensie van: Theo Jordaan

HANDBOEK VOGELS VAN NEDERLAND EN BELGIË INFORMATIE
– Titel: Handboek Vogels van Nederland en België
– Schrijvers: Luc Hoogenstein, Ger Meesters 
– Soort boek: vogelgids, vogelboek
– Uitgever: KNNV Uitgeverij
– Verschenen: 5 september 2017
– Omvang: 344 pagina’s (met foto’s en tekeningen)
– Uitgave: Gebonden Boek
– Prijs: € 34,95
– Waardering: ★★★★ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Handboek Vogels van Nederland en België
De opvolger van het succesvolle Handboek vogels van Nederland – nu uitgebreid met soorten van België. Het meest complete handboek behandelt ruim 300 vogelsoorten van Nederland en België. Alle broedvogels, zomer- en wintergasten en doortrekkers komen aan bod, naast enkele zeldzame, maar regelmatig voorkomende soorten en exoten.
Van knobbelzwaan tot grauwe gors en van sperwer tot noordse stern: dit handboek beschrijft van elke soort hoe die te herkennen is en waar hij voorkomt.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Vogelgidsen
Boeken over Vogels Overzicht
Nieuwe Natuurboeken