Gard Sveen De hitte van de hel

Gard Sveen - De hitte van de hel Recensie Informatie Noorse Thriller

Gard Sveen – De hitte van de hel Recensie Informatie Noorse Thriller
In november 2016 is de tweede thriller van de Noorse schrijver Gard Sveen – De hitte van de hel in Nederlandse vertaling verschenen bij Uitgeverij A.W. Bruna. Op deze pagina kun je de Gard Sveen – De hitte van de hel recensie informatie boekbespreking en bestelmogelijkheden vinden.

Gard Sveen = De hitte van de hel Recensie
De hitte van de hel is de tweede thriller van de Noorse schrijver Gard Sveen met inspecteur Tommy Bergman als hoofdpersoon. Als je op een boek het stempel psychologische thriller kunt zetten is het wel op dit indrukwekkende boek.

Getormenteerde personen in een winters Noorwegen

De vondst van een zwaar toegetakeld prostituee roept herinneringen op aan een zaak waarmee Tommy Bergman in het begin van zijn loopbaan bij de politie te maken kreeg. Toen was serie-moordenaar Anders Rask de vermeende dader die nog steeds opgesloten zit in een TBS-kliniek na de veroordeling voor deze daden. Alleen de nieuwe moord brengt deze zaak uit het verleden aan het wankelen. Was Anders Rask wel de dader? Of is er sprake van een serie-moordenaar die nog steeds vrij rondloopt. De moeder één van de meisjes die vermoord werd is er zeker van dat Rask de moordenaar niet is. Er moet duidelijkheid komen in deze gruwelijke zaken uit heden en verleden. Tommy Bergmann wordt samen met een collega Susanne Bech op de zaak gezet om duidelijkheid te verkrijgen en de dader op te sporen. De zoektocht levert een labyrint op van twijfels, onduidelijkheden en gruwelijke en beangstigende ontdekkingen.

De hitte van de hel Een fascinerende en verontrustende Noorse thriller

Iedereen in de thriller worstelt met haar of zijn geesten uit het verleden, inclusief Tommy Bergmann en Susanne Bech. En Tommy en Susanne worden zelf ook rechtstreeks geraakt door het geweld. Getormenteerde personen in een winters Noorwegen bevolken deze fascinerende thriller. Gard Sveen – De hitte van de hel is een verontrustende thriller die je regelmatig op het verkeerde been zet. Een thriller die wat vraagt van de lezer, geschreven in een passende stijl door een auteur die zich niet altijd aan de conventies houdt. Sterker nog Sveen risico’s durft te nemen in de plot en gaat complexiteit niet uit de weg. Een fascinerende thriller die beoordeeld wordt met ++++ (uitstekend).

– Titel: De hitte van de hel
– Schrijver: Gard Sveen (Noorwegen)
– Soort boek: literaire thriller, misdaadroman
– Origineel: Helvete åpent (2015)
– Nederlandse vertaling: Kim Snoeijing
– Uitgever: A.W. Bruna
– Verschenen: 15 november 2016
– Omvang: 368 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 9,99
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestelmogelijkheden >

Flaptekst en inhoud Gard Sveen De hitte van de hel
Als inspecteur Tommy Bergmann een zwaargewonde prostituee aantreft in een appartement in Oslo, voert zijn herinnering hem terug naar een zaak tijdens zijn beginjaren bij de politie. De verwondingen van de jonge vrouw lijken namelijk verontrustend veel op die van de slachtoffers van seriemoordenaar Anders Rask, een onderwijzer die in de jaren tachtig dood en verderf zaaide. Rask zit echter opgesloten in een van de zwaarst bewaakte tbs-klinieken van het land en kan dus de dader niet zijn. De moeder van een van de vermoorde meisjes leest in de krant over de zaak van de prostituee. Ze is er zeker van dat Rask, haar dochters toenmalige onderwijzer, ten onrechte veroordeeld is, en ze weet wie de echte dader is. Of is het slechts haar morbide fantasie? Tommy Bergmann en zijn collega Susanne Bech gaan op zoek naar de gevaarlijkste moordenaar van het land en worden meegesleurd in het waanzinnige labyrint van zijn verknipte brein.

Bijpassende Boeken en Informatie

Noorse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers 2016