Oek de Jong – De magie van het beeld

Oek de Jong De magie van het beeld recensie en informatie boek met essays over kunst. Op 12 juli 2021 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS dit nieuwe boek van Oek de Jong met mini-essays over beeldende kunst.

Oek de Jong De magie van het beeld recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De magie van het beeld. Het boek is geschreven door Oek de Jong. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met essays over kunst van de Nederlandse schrijver Oek de Jong.

Oek de Jong De magie van het beeld Recensie

De magie van het beeld

  • Schrijver: Oek de Jong (Nederland)
  • Soort boek: essays over kunst
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 12 juli 2021
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering boek: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Recensie en waardering van het boek

  • “Oek de Jong schrijft met regelmaat korte artikelen over kunst voor het Museumtijdschrift. Op stijlvolle wijze in zijn kenmerkende heldere stijl weet hij kort en bondig duidelijk te maken waarom een kunstwerk hem raakt. Hij heeft opvallend weinig woorden nodig om de lezer mee te nemen in zijn persoonlijke overwegingen van waardering. Hij schrijft zowel over beeldende kunst, architectuur, fotografie als over film. Bovendien meandert hij probleemloos door de tijd en heeft zowel aandacht voor moderne kunstuitingen als voor werk dat al eeuwen de tand des tijds heeft doorstaan. Omdat het Museumtijdschrift slechts  een beperkt lezerspubliek bereikt, heeft Uitgeverij WBOOKS er goed aan gedaan om de artikelen te bundelen in dit mooie en en rijk geïllustreerd uitgegeven boek uit te geven.” (Allesoverboekenenschrijvers.nl, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek met essays over kunt van Oek de Jong

Oek de Jong kijkt naar kunst en zoekt het ongrijpbare, om het vervolgens voor ons allemaal onder te woorden te brengen. Negen jaar lang schreef Oek de Jong voor Museumtijdschrift over beeldende kunst, fotografie, film, architectuur en design. Hij koos steeds een kunstwerk en schreef er een mini-essay bij: persoonlijk, beeldend en in de heldere stijl die hem ook kenmerkt als romanschrijver.

Over een intieme ets van Rembrandt, de bekende foto van Marilyn Monroe op het luchtrooster van de metro, de Land Art van Richard Long en Hamish Fulton, de Hagia Sophia in Istanbul, foto’s van Nan Goldin, Koos Breukel, Weegee, Saul Leiter en Ad Windig, de ondergang van Jackson Pollock, Matisse en het licht, Picasso en de vrouwen, een schilderij van Co Westerik, Paris, Texas en cameraman Robby Müller, het sign system in de New Yorkse metro, het schokkende werk van Ronald Ophuis en de berg van Cézanne, die de schrijver in ijzige kou en een razende mistral beklom.

Die mini-essays samen vormen een waaier van onderwerpen, die De Jongs brede belangstelling weerspiegelt. Dit boek biedt met een selectie van ruim veertig stukken – tekst én beeld – ook een unieke kijk op zijn persoonlijke wereld. Dit zijn de kunstenaars, de beelden en de plekken die deze gelauwerde romanschrijver al vele jaren fascineren, betoveren, ontroeren en inspireren.

Bijpassende boeken en informatie