Olof van Joolen & Niels Roelen – Sporen

Olof van Joolen & Niels Roelen Sporen, Veteranen na hun missie recensie en informatie over de inhoud van het non-fictie boek. Op 15 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij volt het boek van olof van Joolen en Niels Roelen met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen over hun missie en hun terugkeer in de burgermaatschappij.

Olof van Joolen & Niels Roelen Sporen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Sporen, Veteranen na hun missie. Het boek is geschreven door Olof van Joolen en Niels Roelen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen over hun missie en hun terugkeer in de burgermaatschappij, geschreven door Olof van Joolen en Niels Roelen.

Olof van Joolen & Niels Roelen Sporen recensie

Sporen

Veteranen na hun missie

  • Schrijvers: Olof van Joolen, Niels Roelen (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschijnt: 15 juni 2023
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen

Een indringende bundel met persoonlijke verhalen van Nederlandse veteranen over hun missie en hun terugkeer in de burgermaatschappij. Schrijver en veteraan Niels Roelen en Telegraaf-journalist Olof van Joolen gaan met 20 veteranen in gesprek over de relatief korte maar intensieve periode die hun leven heeft getekend.

Zo praat ‘Ome Jan’ niet over wat hij in het voormalige Nederlands-Indië heeft meegemaakt. Ook niet tegen zijn vrouw en kinderen. Jarenlang loopt hij rond met, zoals hij het zelf beschrijft, een steen op de plek van zijn hart. Maar als hij tegen het eind van zijn leven begint te dementeren, blijven slechts de herinneringen van de oorlog in zijn geheugen intact.

Het verhaal zet Niels Roelen en Olof van Joolen aan het denken. Ruim vijftien jaar na Niels’ terugkeer uit Uruzgan, speelt de missie in Afghanistan een grotere rol in zijn leven dan hij had gedacht. Nieuwsgierig naar hoe hun missies hun leven hebben veranderd en welke parallellen er zijn gaan Niels en Olof op zoek naar de sporen die de oorlog heeft nagelaten bij Nederlandse veteranen.

Olof van Joolen is chef-verslaggeverij bij De Telegraaf en was tussen 2016 en 2022 defensieverslaggever bij de krant. Samen met Silvan Schoonhoven is hij auteur van Liggen blijven!Missie F16 en Schaduwoorlog Uruzgan.

Niels Roelen was majoor in het Nederlandse leger. Over zijn ervaringen in Afghanistan schreef hij Soldaat in Uruzgan en Leven na Uruzgan. Na zijn militaire carrière is Niels gaan schrijven voor onder meer de Militaire Courant en NRC Handelsblad.

Bijpassende boeken en informatie