Ons Breiboek ∗∗∗∗

Ons Breiboek recensie en informatie over het vuistdikke breiboek van de KVLV. Op 1 september 2019 verscheen bij Uitgeverij Lannoo het nieuwe breiboek van de KVLV met ruim 500 pagina’s met breitips en -ideeën.

Ons Breiboek Recensie en Informatie

Een echte Breibijbel is Ons Breiboek, samengesteld door KVLV Vrouwen met Vaart -een vereniging die ook jaarlijks in Vlaanderen een heleboel brei-events organiseert – en uitgegeven door Uitgeverij Lanoo. Een naslagwerk dat je als breister in je kast wil hebben staan!

De ondertitel van het boek is Alle steken, technieken en motieven stap voor stap in woord en beeld. Of het echt álle steken zijn, kan ik natuurlijk niet controleren, zeker is wel dat er in dit dikke boek, wat overigens mooi is vormgegeven en vol staat met duidelijke en mooie kleurrijke foto’s, heel erg veel steken en motieven worden uitgelegd.

Ons Breiboek Recensie

Het boek begint met een uitgebreide inhoudsopgave en een uitleg hoe je het boek het beste kunt gebruiken. Ook de brei-benodigdheden staan uitgelegd. Vervolgens wordt voor beginners uitgelegd hoe je te werk kunt gaan – er volgen verschillende hoofdstukken over steken opzetten, het werk afkanten, rechtse en averechtse steken en meerderen en minderen. Daarna hoofdstukken voor meer gevorderde breisters: over kabelsteken, bijzondere steken en ajour en kantbreiwerken. Vervolgens wordt veel aandacht besteed aan breien met meerdere kleuren. Tenslotte volgen nog hoofdtukken over noppen breien, rondbreiwerk en technieken voor doorzetters. Tenslotte nog een heleboel leuke patronen voor het interieur, sjaals en mutsen en breiwerk voor kinderen.

Geweldig boek voor de bevlogen breister; helder, hip en aantrekkelijk

Als bevlogen breister vind ik dit een geweldig boek – het is hip en aantrekkelijk en de uitleg van verschillende steken en breitechnieken met allerlei tips en tricks is helder en staat aan de hand van foto’s en telpatronen helder en duidelijk uitgelegd. En zo merk ik dat er altijd nog veel te leren valt! Ik ben geïnspireerd door dit boek. Ons Breiboek is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Monique van der Hoeven

Ons Breiboek

  • Samenstelling: KVLV (België)
  • Soort boek: breiboek, hobbyboek
  • Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  • Verschenen: 1 september 2019
  • Omvang: 536 pagina’s (rijk geïllustreerd)
  • Uitgave: Gebonden Boek (groot formaat)
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Inhoud van het boek

Ons Breiboek is een standaardwerk dat alle breisters en breiers, beginnend of ervaren, in huis moeten hebben. Alle steken en technieken worden eenvoudig uitgelegd aan de hand van mooie foto’s en duidelijke symbolen. Dankzij de overzichtelijke en heldere uitleg kun je meteen van start.

Van sjaals, mutsen en wanten over een laptophoes en truien: achteraan vind je meer dan 70 werkstukken, waarvan de helft werd vernieuwd. Zowel gemakkelijke als moeilijkere projecten komen aan bod. Ga aan de slag en maak zelf de mooiste dingen met wol! Van de vorige versie werden meer dan 42.000 exemplaren verkocht.

KVLV Informatie

KVLV, Vrouwen met vaart, is een sterk netwerk van 85.000 vrouwen verspreid over 860 lokale groepen in Vlaanderen. KVLV-vrouwen organiseren in heel Vlaanderen allerlei activiteiten: kookworkshops, sport en beweging, creatieve ateliers en gespreksavonden.  Jaarlijks zijn er meer dan 54.000 activiteiten. Meer info via www.kvlv.be.

Bijpassende Boeken en Informatie