Otto de Kat – Autobiografie van een flat

Otto de Kat Autobiografie van een flat recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek en memoir over de flat van zijn allang overleden ouders in Rotterdam. Op 24 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot het nieuwste boek van de Nederlandse schrijver Otto de Kat. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Otto de Kat Autobiografie van een flat recensie

Wanneer er in de media een boekbespreking of recensie verschijnen van het boek Autobiografie van een flat van de Nederlandse schrijver Otto de Kat, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Otto de Kat Autobiografie van een flat

Autobiografie van een flat

  • Auteur: Otto de Kat (Nederland)
  • Soort boek: memoir, non-fictie
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 24 mei 2024
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,50 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Otto de Kat

Otto de Kat keert terug in de flat van zijn allang overleden ouders, die daar in 1941 kwamen wonen, in een gebombardeerd Rotterdam. Hij werd er na de oorlog geboren en groeide er op. Nu richt hij zich opnieuw in, en uit alle kamers komen de herinneringen, oude geschiedenissen en soms nieuwe inzichten. Hij duikt onder in de microkosmos van het gezin, en weer ondergaat hij de toverwereld van zijn jeugd. Door alle onontkoombare herinneringen heen schetst hij het leven van zijn ouders in de oorlogsjaren, waarin ze in hun flat en hun straat ondanks alles zoveel geluksmomenten kenden.

Meanderend en associërend tekent hij de kaart van een verleden dat niet wil verdwijnen. Het geloof en de dood van zijn moeder, de ziekte van zijn vader, hoe zijn broer en hij hetzelfde meisje liefhadden, het verongelukken van zijn beste vriend. Zeer ingrijpende en aangrijpende gebeurtenissen, maar hij weet zo te schrijven dat er iets lichts uit ontstaat, iets zachts, iets dat alles te maken heeft met geluk.

Bijpassende boeken en informatie