Patrick Conrad – Good night, Charlie

Patrick Conrad Good night, Charlie recensie en informatie over de inhoud van deze Vlaamse roman noir. Op 23 mei 2019 is bij Uitgeverij Vrijdag de nieuwe roman verschenen van de Vlaamse schrijver Patrick Conrad.

Patrick Conrad Good night, Charlie Recensie en Informatie

Good night, Charlie is de nieuwe roman van de Vlaamse schrijver, filmer en kunstenaar Patrick Conrad. In Good night, Charlie maken we kennis met Stephen Vondels, een thrillerschrijver die te kampen heeft met een writersblock nadat hij een aantal jaren eerder voor het eerst een klein beetje succes heeft gehad met één van zijn boeken.

Hij is naarstig op zoek naar een boeiend onderwerp om weer aan het schrijver te kunnen komen. In het café weet hij samen met zijn twee van zijn drinkebroers een plot te bedenken waarin de raadzaelachtige en fascinerend gevaarlijke femme fatale Natascha een belangrijke rol moet gaan vervullen.

Patrick Conrad Good Night Charlie Recensie

Om vat te krijgen op de vrouw en zelf niet op te vallen, vraagt hij zijn vriend Stijve Staf haar te gaan volgen om zo vat te krijgen op de lotgevallen van Natascha. Dit zet een aantal gebeurtenissen in gaan waarbij moord en doodslag onvermijdelijk zijn. Zoals in een echte roman noir betaamt, lijkt ook voor Stephen Vondels het noodlot onvermijdelijk.

Opvallende, magisch realistische Antwerpse roman vol verbeeldingskracht

Patrick Conrad heeft een boeiende roman geschreven. De spanning bouwt langzaam maar zeker op. Bovendien ontwikkelt de plot zich op een raadselachtige, magisch realistische wijze waarin droom en werkelijkheid steeds meer door elkaar gaan lopen. Good night, Charlie is tegelijkertijd ook een geslaagde ode aan Antwerpen, en dan met name de wijk Zurenburg en de jaren negentig, 1993 op precies te zijn, van de vorige eeuw waarvan echos op een organische manier doorklinken. Al met al is Good night, Charlie een opvallende en lezenswaardig boek vol verbeeldingskracht dat zich in het schemergebied van de literaire roman en de thriller beweegt. De roman is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Good Night, Charlie

  • Schrijver: Patrick Conrad (België)
  • Soort boek: Antwerpen roman, roman noir
  • Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
  • Verschenen: 23 mei 2019
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie; ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Boeken en Informatie