Paul Auster – Baumgartner

Paul Auster Baumgartner recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Amerikaanse roman. Paul Auster is een van de meest vooraanstaande Amerikaanse auteurs van de afgelopen decennia. Hij is op 3 februari 1947 geboren in Newark, New Jersey en is getrouwd met schrijfster Siri Hustvedt. 

Paul Auster Baumgartner

Op 9 november 2023 verschijnt bij uitgeverij De Bezige bij de Nederlandse vertaling van de nieuwe roman van de Amerikaanse schrijver Paul Auster. De Amerikaanse editie van de roman verschijnt ongeveer tegelijkertijd met de Nederlandse vertaling. In De roman Baumgartner is geschreven met de voor Paul Auster het kenmerkende scherpe oog voor schoonheid in de meest vergankelijke ogenblikken van het dagelijks leven. De roman draait om  de vraag; Waarom onthouden we bepaalde momenten en vergeten we andere?

Paul Auster Baumgartner recensie

Baumgartner

  • Auteur: Paul Auster (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: Baumgartner (2023)
  • Nederlandse vertaling: Ronald Vlek
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 9 november 2023
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 12,99

Flaptekst van de nieuwe roman van Paul Auster

Sy Baumgartners leven is getekend door zijn diepe, blijvende liefde voor zijn vrouw Anna, die negen jaar geleden bij een zwemongeluk om het leven is gekomen. Baumgartner is inmiddels 71 jaar oud en gaat binnenkort met pensioen, na een roemruchte carrière als fenomenoloog en professor in de filosofie. Hij raakt in toenemende mate verstrikt in spiralen van herinneringen. Die strekken zich uit van 1968, wanneer Sy en Anna elkaar ontmoeten als studenten in New York, via hun gepassioneerde relatie in de daaropvolgende veertig jaar, tot terug naar Baumgartners jeugd in Newark en het leven van zijn in Polen geboren vader, een mislukte revolutionair en eigenaar van een kledingwinkel.

Paul Auster  (Newark, New Jersey, 3 februari 1947) is de wereldwijde bestsellerauteur van romans als De New York-trilogie Orakelnacht Brooklyn-dwaasheid Sunset Park en 4 3 2 1 . Daarnaast schrijft hij non-fictie. Zijn werk wordt in meer dan veertig talen vertaald. Auster woont en werkt in Brooklyn, New York.

Bijpassende boeken en informatie