Paul Jankowski – Allen tegen allen

Paul Jankowski Allen tegen allen recensie en informatie van dit boek over de lange winter van 1933 en het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog. Op 20 augustus 2020 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum All Against All, geschreven door de Amerikaanse historicus Paul Jankowski.

Paul Jankowski Allen tegen allen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Allen tegen allen, De lange winter van 1933 en het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog. Het boek is geschreven door Paul Jankowski. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit geschiedenisboek van de Amerikaanse historicus Paul Jankowski.

Paul Jankowski Allen tegen allen Recensie

Allen tegen allen

De lange winter van 1933 en het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog

  • Schrijver: Paul Jankowski (Verenigde Staten)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: All Against All (2 juli 2020)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 20 augustus 2020
  • Omvang: 544 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Flaptekst van het boek over 1933 van Paul Jankovski

Dit is een boek dat gaat over de kracht van slechte ideeën. Het gaat over een specifieke winter, die van 1933, en zoekt een antwoord op de vraag waarom een heleboel dingen toen zo misgingen.

In die specifieke winter kwam Hitler aan de macht, verliet Japan de Volkenbond, richtte Mussolini zijn buitenlands beleid op het Somalisch schiereiland. In die maanden werd Roosevelt verkozen, veranderde Frankrijk drie keer van regering en raakte de ooit zo charismatische groep van overwinnaars na 1918 verder van elkaar verwijderd door verschillende opvattingen over oorlogsschulden, wapens, valuta, invoerrechten én de omgang met Duitsland. Op het grondgebied van de Oekraïense Sovjetrepubliek kwamen vanwege een hongersnood bovendien miljoenen mensen om én was er wereldwijd sprake van een enorme economische crisis. En in Genève kwam de wereldontwapeningsconferentie tot stilstand omdat de deelnemende landen het niet eens konden worden. Die specifieke winter veranderde de wereld van naoorlogs in vooroorlogs.

In dit boek onderzoekt Paul Jankowski hoe burgers op meerdere plekken ter wereld samenspanden om hun verscheidene regeringen richting een oorlog te drijven die maar weinigen van hen wilden en geen van hen onder controle kon houden. Jankowski baseert zich hierbij op nooit eerder gepubliceerde bronnen, zoals de handgeschreven notities van de Franse ambassadeur na zijn ontmoeting met Hitler, en daarnaast op memoires, krantenartikelen en radio-uitzendingen, om zo het proces dat in die winter van 1933 begon voor een breed lezerspubliek te reconstrueren.

Bijpassende boeken en informatie