Paul van de Water – Foute vrouwen

Paul van de Water Foute vrouwen recensie en informatie boek over de handlangsters van de nazi’s in Nederland en Vlaanderen. Op 19 april 2022 verschijnt bij uitgeverij Omniboek het nieuwe boek van de historicus Paul van de Water.

Paul van de Water Foute vrouwen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Foute vrouwen, Hanlangsters van de nazi’s in Nederland en Vlaanderen. Het boek is geschreven door Paul van de Watere. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek.

Paul van de Water Foute vrouwen Recensie

Foute vrouwen

Handlangsters van de nazi’s in Nederland en Vlaanderen

  • Schrijver: Paul van de Water (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 19 april 2022
  • Omvang: 372 pagina’s
  • Prijs: € 22,50 – € 27,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Paul van de Water

Eenderde van alle leden van de NSB was vrouw. Toch is er nauwelijks onderzoek gedaan naar hun beweegredenen en hun verhaal. In ‘Foute vrouwen’ onderzoekt Paul van de Water de soorten collaboratie waaraan Nederlandse en Vlaamse vrouwen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuldig maakten. Soms betrof het eenvoudige kantoorbanen bij vaak verschrikkelijke organisaties, soms ging het om actieve Jodenjaagsters. Opvallende geschiedenissen die Paul van de Water in ‘Foute vrouwen’ beschrijft zijn die van de Amsterdamse Ans van Dijk, de Vlaamse Irma Laplasse en jeugdboekenschrijfster Tonny Vos-Dahmen von Buchholz.

Paul van de Water is als promovendus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en aan het NIOD. Zijn  promotieonderzoek gaat over extremistische collaborateurs tijdens de bezetting van Nederland (1940-1945). Eerder verscheen van hem ‘In dienst van de nazi’s’.

Bijpassende boeken en informatie