Peter Bruyn – De zeven levens van Oscar Benton

Peter Bruyn De zeven levens van Oscar Benton biografie recensie en informatie.  Op 23 februari 2021 verschijnt bij Uitgeverij In de Knipscheer de het boek over de Nederlandse blueszanger Oscar Benton.

Peter Bruyn De zeven levens van Oscar Benton biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie De zeven levens van Oscar Benton, 71 jaar blues en 1 evergreen, Het complete verhaal.  Het boek is geschreven door Peter Bruyn. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over Oscar Benton, geschreven door Peter Bruyn.

Peter Bruyn De zeven levens van Oscar Benton Biografie recensi

Nederland kent geen rijke traditie in de bluesmuziek. Meestal zijn de muzikanten gedwongen een bestaan op te bouwen in de kelder van de muziekscene. Weliswaar zijn er enkele discipelen die er alles aan proberen te doen om meer aandacht te krijgen voor de blues waarvan Johan Derksen waarschijnlijk de bekendste is.

Boeiende biografie van de Nederlandse blueslegende die leest als een schelmenroman

Desalniettemin heeft biograaf en muziekjournalist een biografie geschreven over één van de wat meer bekende bluesmuzikanten die Nederland heeft voortgebracht, Oscar Benton die op 8 november 2020 overleed. Peter Bruyn is er in geslaagd om een boeiende biografie te schrijven over een van de meest aansprekende Nederlandse blueszangers. Een goed geschreven boek dat leest als een schelmenroman en boeiend genoeg is om zelfs mensen die niets met de blues hebben, kan aanspreken. De biografie is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

De zeven levens van Oscar Benton

71 jaar blues en 1 evergreen

  • Schrijver: Peter Bruyn (Nederland)
  • Soort boek: biografie, muziekboek
  • Uitgever: In de Knipscheer
  • Verschijnt: 23 februari 2021
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van de biografie van blueszanger Oscar Benton

Méér dan een halve eeuw stond Oscar Benton op het podium. Op bluesfestivals met zijn band. Bij Toppop met zangeres Monica. Als achtergrondzanger van Jack Jersey in feesttenten. Met een orkestband in discotheken en nachtclubs. Maar ook met een groot orkest voor de Franse televisie om zijn hit ‘Bensonhurst Blues’ te zingen, wat een evergreen zou worden. In stadions en arena’s in Bulgarije en Roemenië. In gala voor de Tsjechische president in Praag. Internationale successen waar in eigen land vrijwel geen mens weet van had. Dit is de geschiedenis van een artiestenbestaan met pieken en dalen, waarbij alcohol en bordelen niet weg te denken zijn. Bentons talent om het bluesgevoel over te brengen is boven iedere discussie verheven. Dat om zichzelf ten gronde te richten eveneens.

In De zeven levens van Oscar Benton komt zijn eigenzinnige opvatting van de Chicago cityblues ter sprake, zijn succes op het Loosdrecht Jazzfestival alsook de reeks vrouwen in zijn leven, zijn Franse nummer 1-hit en de helende kracht van muziek op het moment dat zijn lichaam het liet afweten. Tegelijk is dit niet alleen het verhaal van het leven van blueszanger Oscar Benton, dat op 71-jarige leeftijd ophield, maar evenzeer dat van de genadeloze showbizz. Van de honger naar roem en vooral de totale overgave daaraan. De passie van het volhouden tot het bittere einde, het laatste applaus. Het verhaal van de blues in Nederland.

Peter Bruyn is muziekjournalist voor onder meer Haarlems Dagblad, Lust for Life Magazine, Gonzo (circus) en Frnkfrt. Hij schreef boeken over de muziekgeschiedenis van Haarlem en het Patronaat en publiceerde – samen met fotograaf Lex van Rossen – een bundel portretten van musici als Nick Cave, Thurston Moore, John Cale en Peter Hammill. Van zijn hand verscheen in 2017 bij Uitgeverij In de Knipscheer De plaat die rock volwassen maakte over het legendarische album The Velvet Underground & Nico.

Bijpassende boeken en informatie