Peter Schatborn Jeroen Giltaij – Rembrandt 100 tekeningen

Peter Schatborn Jeroen Giltaij Rembrandt 100 tekeningen boek recensie en informatie over de inhoud. Op 1 december 2022 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS het nieuwe kunstboek over tekeningen van Rembrandt.

Peter Schatborn Jeroen Giltaij Rembrandt 100 tekeningen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het kunstboek Rembrandt 100 tekeningen. Het boek is geschreven door Peter Schatborn en Jeroen Giltaij. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over 100 tekeningen van Rembrandt, geschreven door Peter Schatborn en Jeroen Giltaij.

Peter Schatborn Jeroen Giltaij Rembrandt 100 tekeningen boek Recensie

Rembrandt 100 tekeningen

  • Schrijvers: Peter Schatborn, Jeroen Giltaij (Nederland)
  • Soort boek: kunstboek
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 1 december 2022
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek 
  • Prijs: € 29,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over tekeningen van Rembrandt

Rembrandt is een veelzijdig kunstenaar. Naast zijn bekende schilderijen, heeft hij talloze tekeningen achtergelaten — Bijbelse en mythologische scènes, figuurstudies, landschappen, dieren, portretten en zelfs kopieën van andere kunstenaars. Er is een duidelijke ontwikkeling te zien vanaf zijn eerste tot zijn laatste tekeningen. Zoals hij zich als schilder ontwikkelde, zo heeft hij zich ook als tekenaar ontwikkeld. De invloed die hij daarbij op zijn vele leerlingen had was onmiskenbaar.

In het kunstboek wordt een chronologische selectie gemaakt van de honderd meest bijzondere tekeningen van Rembrandt, voor zover mogelijk op ware schaal en met alle beschikbare informatie. De selectie werd gemaakt door de gerenommeerde Rembrandtexperts Peter Schatborn (voorheen Rijksmuseum Amsterdam) en Jeroen Giltaij (voorheen Boijmans Van Beuningen Rotterdam).

Bijpassende boeken en informatie