Mieke Koenen – Jeroen Willems biografie

Mieke Koenen Jeroen Willems biografie Je lied wordt gehoord recensie en informatie over de inhoud. Op 6 december 2022 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de biografie van de in 2012 overleden acteur en zanger Jeroen Willems.

Mieke Koenen Jeroen Willems biografie Je lied wordt gehoord recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Je lied wordt nooit gehoord, Jeroen Willems, acteur en zanger. Het boek is geschreven door Mieke Koenen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek Jeroen Willems, geschreven door Mieke Koenen.

Mieke Koenen Jeroen Willems biografie Je lied wordt gehoord

Je lied wordt gehoord

Jeroen Willems, acteur en zanger

  • Schrijfster: Mieke Koenen (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 6 december 2022
  • Omvang: 496 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 26,99 / € 16,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van de biografie van acteur en zanger Jeroen Willems

Daags na zijn overlijden, hij werd onwel op het toneel van Carré en stierf kort daarna in het ziekenhuis, stonden de kranten er vol van: een groot en geliefd acteur was heengegaan. Niet alleen de toneelwereld was in shock. Jeroen Willems (1962-2012) had een veelomvattende carrière achter de rug. Hij vierde successen met onder meer Theatergroep Hollandia, Het Zuidelijk Toneel en Het Nationale Toneel en speelde in televisieseries als Bij nader inzien en Bij ons in de Jordaan, en in films als NynkeOcean’s Twelve en Boven is het stil. Zijn zangtalent was te bewonderen in de dramaserie Annie M.G. en uiteraard in zijn legendarische vertolking van de chansons van Jacques Brel. Willems stond op het toneel van Zaandam tot New York en ontving vele prijzen, onder meer een Louis d’Or en een Gouden Kalf.

Wie was deze artistieke alleskunner? Mieke Koenen, die eerder een veel geprezen biografie schreef van Ida Gerhardt, sprak vrienden en bekenden, recensenten en regisseurs, en zag talloze voorstellingen en alle films. In Je lied wordt gehoord volgt ze Willems op de voet, met veel aandacht voor details. In deze indringende, empathische en veelomvattende biografie weet ze de acteur en zanger nog eenmaal tot leven te wekken.

Bijpassende boeken en informatie