Peter Terrin – De gebeurtenis

Peter Terrin De gebeurtenis recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Vlaamse roman. Op 30 augustus 2022 verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij de nieuwe roman van de Belgische schrijver Peter Terrin.

Peter Terrin De gebeurtenis recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de verhalenroman De gebeurtenis. Het boek is geschreven door Peter Terrin. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze nieuwe roman van de Vlaamse schrijver Peter Terrin.

Peter Terrin De gebeurtenis Recensie

De gebeurtenis

  • Schrijver: Peter Terrin (België)
  • Soort boek: Vlaamse verhalenroman
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 30 augustus 2022
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de nieuwe roman van Peter Terrin

Een subtiel ingenieuze roman-in-verhalen van internationale allure.

Juliette is een alleenstaande vrouw van middelbare leeftijd en de trouwe assistent van Willem, een hoogbejaarde schrijver die door ziekte blind is geworden en zijn boeken aan haar dicteert. In de nadagen van zijn carrière beleeft hij zijn grootste successen. Als Willem komt te overlijden, vecht zijn jonge vrouw Femke zijn testament aan. Daarin heeft Willem bepaald dat Juliette niet alleen zijn beroemde verzameling eerste drukken krijgt, maar ook een memorystick met vermoedelijk zijn ultieme, onthullende dictaten.

De gebeurtenis is een speels en rijk boek waarin de verhalen subtiel in elkaar grijpen. Ze lezen als hoofdstukken uit de laatste roman die Juliette en haar beminde Willem samen schrijven, gescheiden door de dood, maar één in hun proza. Daarin treffen we, onder meer, een terminale patiënt die maar niet sterft, een hond die verloren loopt op kerstavond, een menselijk brein dat geüpload wordt naar de iHead, en een man die zwaait naar zijn vrouw in het gesloten woonzorgcentrum. Een roman-in-verhalen over de grillige liefde, waarin Peter Terrin eens te meer zijn personages bezwerend tot leven wekt.

Bijpassende boeken en informatie