Pierre Valkering – Ontkleed niet naakt staan

Pierre Valkering Ontkleed niet naakt staan informatie over de inhoud van het boek. Op 4 april 2019 verschijnt het autobiografische boek van de homseksuele priester Pierre Valkering – Ontkleed niet naakt staan.

Pierre Valkering Ontkleed niet naakt staan Informatie

Op deze pagina kun je informatie over de inhoud van het boek van Pierre Valkering – Ontkleed niet naakt staan lezen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen.

Pierre Valkering Ontkleed niet naakt staan

Pierre Valkering – Ontkleed niet naakt staan

Hoe vindt een Roomse priester zijn weg?

  • Titel: Ontkleed niet naakt staan
  • Schrijver: Pierre Valkering (Nederland)
  • Soort boek: autobiografisch boek
  • Uitgever: U2Pi
  • Verschenen: 4 april 2019
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Gebonden Boek / Ebook

Uitgaves van ontkleed niet naakt staan

Pierre Valkering in het TV-programma Jinek

Op maandag 1 april 2019 was Pierre Valkering te gast bij het tv-programma Jinek naar aanleding van de beslssing van de Nederlandse katholieke kerk om hem wegens zijn actieve homoseksuele verleden uit het priesterambt te zetten.

Inhoud Pierre Valkering Ontkleed niet naakt staan

Als kind speelde Pierre Valkering het liefst met poppenkastpoppen. En graag verkleedde hij zich als Sinterklaas. Later in zijn jeugd raakte hij geboeid door de katholieke kerk met haar gewaden en rituelen. Mensen waren echter verbaasd toen hij eind jaren zeventig, na zijn middelbare schooltijd, theologie ging studeren om pastor te worden. Op zijn 33e werd hij tot priester gewijd. Na 25 jaar priesterschap komt Pierre in dit boek als homoseksuele man opnieuw uit de kast. Hij vertelt het verhaal van zijn leven: over zijn religieuze, seksuele en relationele ervaringen, over gebed en een verslaving aan het kijken van porno. Daarbij geeft hij antwoorden op vragen als: Is het priesterschap zijn ware roeping? Hoe leeft en beleeft hij het celibaat? Is homoseksualiteit beleven zonde? Welke prijs moet hij eventueel betalen voor deze coming-out?

Sinds 1994 is Pierre Valkering als pastor verbonden aan de Vredesparochie in de Amsterdamse buurt De Pijp. In 2016 bood hij aan paus Franciscus op het Sint-Pietersplein in Rome de Italiaanse vertaling aan van zijn vorige boek met toespraken van de in 2008 overleden pater Jan van Kilsdonk, een boek dat gaat over de levens van homoseksuele mannen. “Ik draag die mensen met mij mee in mijn hart. Wil dat tegen hen zeggen. En wil hen van mij groeten” zei de paus. “De paus zelf heeft mij een missie toevertrouwd!” dacht Pierre. Dit boek past daarbij.

Bijpassende Boeken en Informatie