Piet Oudolf – Ontwerpen met planten

Piet Oudolf Ontwerpen met planten recensie en informatie over de inhoud van het tuinboek dat hij maakte met medewerking van Noel Kingsbury. Op 13 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Terra de speciale gebonden uitgave van het boek over tuinontwerp van Piet Oudolf en Noel Kingsbury.

Piet Oudolf Ontwerpen met planten recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het tuinboek Ontwerpen met planten. Het boek is geschreven door Piet Oudolf en Noel Kingsbury. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de gebonden editie van het tuinboek van Piet Oudolf dat hij samen met Noel Kingsbury schreef.

Piet Oudolf Ontwerpen met planten recensie

Ontwerpen met planten

  • Auteur: Piet Oudolf (Nederland)
  • Coauteur: Noel Kingsbury (Engeland)
  • Soort boek: tuinboek
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 13 juni 2023
  • Omvang: 169 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 27,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het tuinboek van Piet Oudolf en Noel Kingsbury

Vol praktische adviezen om het Oudolf-effect in je eigen tuin te creëren, inclusief plattegronden en tekeningen.

De tuinen van Piet Oudolf zijn al jaren voor veel landschapsarchitecten en tuiniers een bron van inspiratie. In zijn werk neemt hij de plant in zijn natuurlijke habitat als uitgangspunt.

Hij is veelvuldig onderscheiden, en tuinen van zijn hand zijn overal ter wereld te vinden, van de museumtuin van Museum Voorlinden in Wassenaar tot de High Line in New York. Ontwerpen met planten, geschreven door Noel Kingsbury en Piet Oudolf, is een informatieve en visueel adembenemende studie van Piet Oudolfs beplantingstheorie en -praktijk. Inclusief praktische adviezen om invloeden van Piet Oudolf in je eigen tuin terug te laten komen.

Ontwerpen met planten is al jarenlang dé inspiratiebron voor iedereen die een tuin wil maken die, zoals Piet zelf zegt, een impressie en een expressie van de natuur zelf is.

Piet Oudolf (Haarlem, 27 oktober 1944) behoort tot de meest toonaangevende tuin- en landschapsontwerpers ter wereld. Hij wordt samen met de helaas te vroeg gestorven Henk Gerritsen gezien als de belangrijkste exponent van ‘The New Perennial Movement’, de beweging van ontwerpers die de plant in zijn natuurlijke habitat als uitgangspunt neemt voor hun werk. Oudolf is veelvuldig onderscheiden, en de door hem beplantte tuinen en openbare parken zijn te vinden in Europa en de Verenigde Staten. Over zijn werk zijn verschillende boeken verschenen, waaronder Plannen en planten – een nieuw perspectief en Landschap in landschap waarin een aantal van zijn toonaangevende projecten zijn afgebeeld. Zijn boeken zijn in verschillende talen verschenen.

Noel Kingsbury is tuinontwerper en journalist. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops en breekt in zijn werk een lans voor een natuurlijke en duurzame benadering van tuinontwerpen en beplanten. Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken op zijn naam staan, waaronder een aantal samen met Piet Oudolf.

Bijpassende boeken en informatie