Noel Kingsbury & Claire Takacs – Natuurlijke tuinen

Noel Kingsbury & Claire Takacs Natuurlijke tuinen recensie en informatie over de inhoud van het tuinboek. Op 29 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Terra het boek met een overzicht van meer dan 40 schitterende tuinen met naturalistische beplanting, verspreid over de hele wereld, geschreven door Noel Kingsbury en met foto’s van Claire Takacs.

Noel Kingsbury Claire Takacs Natuurlijke tuinen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het tuinboek Natuurlijke tuinen. Het boek is geschreven door Noel Kingsbury. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe tuinboek over 40 schitterende tuinen met naturalistische beplanting, verspreid over de hele wereld, geschreven door Noel Kingsbury en met foto’s van Claire Takacs.

Noël Kingsbury Claire Takacs Natuurlijke tuinen recensie

Natuurlijke tuinen

  • Auteur: Noel Kingsbury (Engeland)
  • Foto’s: Claire Takacs
  • Soort boek: tuinboek
  • Origineel: Wild, The Naturalistic Garden (2022)
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 29 juni 2023
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 49,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe tuinboek van Noël Kingsbury

Prachtig inspirerend naslagwerk over de natuurlijk wilde tuin.

Natuurlijke tuinen bevat een overzicht van meer dan 40 schitterende tuinen met naturalistische beplanting, verspreid over de hele wereld.

Noel Kingsbury, beplantingsdeskundige en schrijver van vele tuinboeken, geeft in dit boek een uitgebreid overzicht van naturalistische beplanting in tuinen uit de hele wereld. Natuurlijke tuinen zet het werk van toonaangevende ontwerpers naast dat van eigenaren en makers van particuliere tuinen centraal. Van de beroemde High Line in New York tot een droogtebestendige tuin in Australië: elke tuin wordt tot leven gebracht door de prachtige foto’s van Claire Takacz en de boeiende teksten.

Vergeet de aangeharkte en netjes bijgehouden borders van vroeger. De tuinen in dit boek laten een nieuwe benadering van ontwerp en beplanting zien waarin wilde vaste planten en duurzaamheid de hoofdrol spelen.

Noel Kingsbury is tuinontwerper en journalist. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops en breekt in zijn werk een lans voor een natuurlijke en duurzame benadering van tuinontwerpen en beplanten. Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken op zijn naam staan, waaronder een aantal samen met Piet Oudolf.

Claire Takacs is een prijswinnende tuinfotograaf die wereldwijd enkele van de beste en meest innovatieve tuinen heeft gefotografeerd. Haar werk wordt gepubliceerd in tal van boeken en toonaangevende tijdschriften.

Bijpassende boeken en informatie