Pieter Van Eenoge en Julie de Graaf Een boek vol huizen

Pieter Van Eenoge – Een boek vol huizen

Pieter Van Eenoge Een boek vol huizen kinderboek voor 9+ jaar met teksten van Julie de Graaf. Op 26 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Lannoo dit kinderboek over bijzondere huizen in de hele wereld. Mocht de redactie het boek lezen dat kun je hier onze recensie en waardering vinden. Ook besteden we aandacht aan boekbesprekingen van anderen.

Pieter Van Eenoge Een boek vol huizen

Pieter Van Eenooge is een Vlaamse schrijver en tekenaar. Hij werd op 17 december 1976 geboren in Brugge. Maar hij bracht een gedeelte van zijn jeugd door in de Duitse stad Keulen. Hij studeerde aan het Sint-Lucas in Gent waarna hij al snel als illustrator aan het werk ging.

Hij een veel gevraagd illustrator die veel werk in opdracht heeft gemaakt. Hij publiceerde onder andere in The New Yorker, Zeit Magazin, De Volkskrant, De Morgen, Humo en De Tijd. Bovendien heeft inmiddels een aantal boeken op zijn naam staan.

Julie de Graaf is een freelance schrijfster die veel in opdracht werkt. Zechreef en redigeerde verhalen voor onder meer Flow, Margriet, Quest, het Nederlands Filmfestival en de Taskforce Diversiteit & Inclusie. Bovendien publiceert ze inmiddels ook eigen werk in boekvorm, zoals Het geweldige grote mensen boek dat in 2023 verscheen..

Pieter Van Eenoge Een boek vol huizen

Een boek vol huizen

Ontdek bijzondere huizen van over de hele wereld

  • Auteur: Pieter Van Eenoge (België)
  • Tekeningen: Julie de Graaf
  • Soort boek: non-fictie kinderboek (9+ jaar)
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 26 september 2023
  • Omvang: 66 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over bijzondere huizen van over de hele wereld

Van traditionele iglo’s tot futuristische koepelwoningen, van paalwoningen in Myanmar tot Nederlandse woonboten.
Lees de verhalen over fantastische gebouwen en hun makers.

Laat je verwonderen door huizen op wieltjes, hutten van papier of een fruitig Schots paviljoen in de vorm van een ananas!

Pieter Van Eenoge is gefascineerd door architectuur. In zijn prachtige, geometrische stijl verdiept hij zich in de geschiedenis van bouwen en wonen. Julie de Graaf deelt graag mooie verhalen en grappige weetjes. Met een knipoog beschrijft ze de wereld van vooruitstrevende architecten en eeuwenoude bouwtradities.

Bijpassende boeken en informatie