Rémon van Gemeren – De kleine Couperus

Rémon van Gemeren De kleine Couperus recensie en informatie over de inhoud van het biografische boek en deel 1 in de reeks Kleine boekjes – grote inzichten.  Op 16 juni 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boekje over Louis Couperus, geschreven door Rémon van Gemeren.

Rémon van Gemeren De kleine Couperus recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De kleine Couperus, Levenskunst volgens de excentrieke schrijver. Het boek is geschreven door Rémon van Gemeren . Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het boekje over Louis Couperus in de reeks Kleine boekjes – grote inzichten.

Rémon van Gemeren De kleine Couperus recensie

De kleine Couperus

Levenskunst volgens de excentrieke schrijver

  • Auteur: Rémon van Gemeren (Nederland)
  • Soort boek: biografische non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Reeks: Kleine boekjes – grote inzichten
  • Verschijnt: 16 juni 2023
  • Omvang: 88 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 12,50 / € 6,99 / € 7,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Louis Couperus

De Kleine Couperus’ is een vlotte samenvatting van de belangrijkste feiten en verhalen over Louis Couperus, een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse literatuurgeschiedenis.

In De kleine Couperus vindt Rémon van Gemeren in Louis Couperus (1863-1923) een bijzondere inspiratie voor nuchtere levenskunst. De auteur van Eline Vere, De stille kracht en Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan, behoort tot de grootste schrijvers uit onze geschiedenis. Minder bekend is dat hij ons nog steeds veel te leren heeft over wie we zijn en hoe we kunnen leven in een wereld die onoverzichtelijk en ongrijpbaar is. Zijn biograaf Rémon van Gemeren maakt een rondreis door Europa langs plaatsen die voor Couperus belangrijk zijn geweest, zoals Nice, Florence, Rome en München. Hij vertelt hierbij over het leven en werk van Couperus en legt uit hoe de mondaine, excentrieke schrijver telkens weer een antwoord zoekt op het vraagstuk van de wezenlijke menselijke tragiek: hoe om te gaan met het gegeven dat we meer willen dan we ooit kunnen krijgen?

Bijpassende boeken en informatie