René Zanderink Typisch Twente recensie en informatie boek over de culinaire bijzonderheden van de streek in Overijssel. Op 24 juli 2025 verschijnt bij Uitgeverij Noordboek het nieuwe boek van bioloog en culinair schrijver René Zanderink. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de auteur en over de uitgave.
René Zanderink Typisch Twente recensie
Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Typisch Twente, het boek van bioloog en culinair schrijver René Zanderink, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.
Typisch Twente
Van aardappelkelders tot zoutmijnen
- Auteur: René Zanderink (Nederland)
- Soort boek: culinaire non-fictie
- Uitgever: Noordboek
- Verschijnt: 24 juli 2025
- Omvang:
- Uitgave: paperback
- Prijs: € 22,90
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het culinaire boek over Twente
‘Unmundig veel eigenheid’ is het geheim, en tevens de aantrekkingskracht van Twente. Dat bestaat niet alleen uit het bekende naoberschap, maar ook uit de bijzondere mix van witte wieven, goudschatten, nooit opdrogende bronnen, biethaonders, ganzenkerels, brune paoterkes, bloedworst en naegelholt, tuffelkelders, bakhuizen, stiepeltekens, sprokkelaars en smokkelaars.
Twente is een afgelegen hoek van Nederland, waar in de herfst en de winter de zandwegen onbegaanbaar waren, waar nauwelijks een herberg was te vinden om te overnachten, en waarover we nog net weten dat het een wingewest was voor zout, vlas en later katoen. Een ongerepte regio, een eldorado voor rust en authenticiteitszoekers. Culinair schrijver René Zanderink, wiens ouders werden geboren in Denekamp en Bornebroek, geeft een schat aan informatie over het heden en verleden van de culinaire bijzonderheden die van het land van Twente komen.
René Zanderink is bioloog en culinair schrijver. Er verschenen verschillende titels van zijn hand, waaronder Typisch Texel en Liever Lokaal.