Rian Verhoeven – Anne Frank was niet alleen

Rian Verhoeven Anne Frank was niet alleen recensie en informatie over de inhoud van dit geschiedenisboek over het Merwedeplein 1933-1945. In november 2019 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus het boek over de Tweede Wereldoorlog van Rian Verhoeven.

Rian Verhoeven Anne Frank was niet alleen Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Anne Frank was niet alleen, het Merwedeplein 1933-1945, geschreven door Rian Verhoeven. Daarnaast kun je hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over de Tweede Wereldoorlog van Rian Verhoeven.

Rian Verhoeven Anne Frank was niet alleen Recensie

Anne Frank was niet alleen

Het Merwedeplein 1933-1945

  • Schrijfster: Rian Verhoeven (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: november 2019
  • Omvang: 300 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het geschiedenisboek

Nadat de familie Frank in 1933 vanuit Duitsland op het Merwedeplein was neergestreken, volgden vele andere joodse vluchtelingen. De woningen waren toen net opgeleverd (mét centrale verwarming!), met als blikvanger de ‘wolkenkrabber’, destijds de hoogste woontoren van Nederland. Bewoners met een verschillende achtergrond leefden er rustig en gemoedelijk samen. Kinderen speelden tot laat buiten en volwassenen wisselden de laatste nieuwtjes uit.

Maar na de Duitse inval keerde het tij en raakten de joodse bewoners steeds meer geïsoleerd. In juli 1942 liepen de eerste bepakte joden in het aardedonker naar het Centraal Station. Joden die besloten onder te duiken gingen behoedzaam te werk, zodat de NSB’ers op het plein niets merkten. Sommigen bouwden een schuilplek in hun eigen huis en stonden doodsangsten uit als de overvalwagens het Merwedeplein op reden.

Op basis van interviews met voormalige bewoners en uitgebreid
archiefonderzoek schrijft Rian Verhoeven over het dagelijks leven, vervolging, verraad en verzet dat zich op het Merwedeplein afspeelde. Anne Frank was niet alleen vertelt het ontroerende verhaal van een kleine gemeenschap die de grote geschiedenis van 1933-1945 weerspiegelt.

Bijpassende Boeken en Informatie