Jeroen Smit – Het grote gevecht

Jeroen Smit Het grote gevecht recensie en informatie over de inhodu van dit boek over Unilever. In oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van Jeroen Smit.

Jeroen Smit Het grote gevecht Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek over Unilever van Jeroen Smit dat als titel Het grote gevecht heeft gekregen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijken opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek Het grote gevecht.

Jeroen Smit Het grote gevecht Recensie

Het grote gevecht

Moed, overmoed en onvermogen bij Unilever

  • Schrijver: Jeroen Smit (Nederland)
  • Soort boek: economisch boek, non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: oktober 2019
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek over Unilever

Bedrijven die niet bijdragen aan een betere wereld hebben geen bestaansrecht. Ze moeten zich op het goede richten, de wereld beter maken, het geld komt dan vanzelf. Na de door hebzucht en overmoed gekenmerkte crisis van 2008 wordt deze boodschap van de nieuwe CEO van Unilever met gejuich ontvangen. Onverbiddelijk en onvermoeibaar legt Paul Polman uit: multinationals als Unilever spelen een hoofdrol in het uitbannen van armoede en het aanpakken van het klimaatprobleem. Dit is het grote gevecht om de ziel van het kapitalisme.

Maar de moedige pionier loopt zo ver voor de troepen uit dat ‘zijn’ duurzame Unilever in 2017 dreigt te worden opgeslokt door concurrent KraftHeinz. Na deze ‘bijna-doodervaring’ gaat Polman op zoek naar een veilige haven voor zijn experiment. Door dagkoersen geregeerde Britse aandeelhouders en Nederlandse politici versperren de slecht luisterende ‘CEO-priester’ de weg. Zijn poging om er eindelijk echt één bedrijf van te maken met één hoofdkantoor in Nederland, mislukt op dramatische wijze.

Bijpassende Boeken en Informatie