Rianne Oosterom – Moffenmeiden

Rianne Oosterom Moffenmeiden recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 23 april 2019 verschijnt het boek van Rianne Oosterom – Moffenmeiden over een van de laatste taboes uit de Tweede Wereldoorlog.

Rianne Oosterom Moffenmeiden Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de Rianne Oosterom Moffenmeiden recensie en waardering lezen. We besteden ook aandacht aan de waardering die anderen aan het boek geven. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek van Rianne Oosterom – Moffenmeiden lezen.

Rianne Oosterom Moffenmeiden Recensie en Informatie

Rianne Oosterom – Moffenmeiden

  • Titel: Moffenmeiden
  • Schrijfster: Rianne Oosterom (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitegever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 23 april 2019
  • Uitgave: Paperback
  • Tags: moffenmeid, Tweede Wereldoorlog
  • Waardering:

Uitgaves van Moffenmeiden

Inhoud Rianne Oosterom Moffenmeiden

Het volksgericht vlak na de Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van soldatenliefjes, knippers en omstanders. Historica Rianne Oosterom deed diepgravend onderzoek naar een van de laatste taboes uit de Tweede Wereldoorlog.

In de dagen vlak na de bevrijding, wanneer Nederland bijkomt van vijf lange oorlogsjaren, worden meisjes die omgingen met Duitse soldaten door een uitgelaten menigte kaalgeschoren of kaalgeknipt. Waarom gebeurt dit? En wie doen eraan mee? In een reis door Nederland spreekt Rianne Oosterom met ooggetuigen, spit archieven door en ontdekt het laatste slagveld van de Tweede Wereldoorlog. Door ‘moffenmeiden’ kaal te knippen, maakte Nederland zich vrij van vreemde smetten.

Oosterom beschrijft het kaalknippen vanuit drie perspectieven: de meisjes, de daders én de omstanders. Zo zag een jonge jongen zijn moeder tot zijn schaamte de schaar hanteren, omstanders stonden er vrolijk joelend bij. Met haar speciale aanpak zoekt Oosterom naar antwoorden: waar komt het gebruik van het kaalknippen vandaan? Wat was het doel? Gebeurde het overal in Nederland?

Moffenmeiden is een meeslepende geschiedenis van een van de laatste taboes van de Tweede Wereldoorlog.

Bijpassende Boeken en Informatie