Richard Dawkins – De betoverende werkelijkheid

Richard Dawkins De betoverende werkelijkheid recensie en informatie over de inhoud van dit populair wetenschappelijke boek. Op 2 februari 2021 verschijnt bij Uitgever De Bezige Bij de Nederlandse vertaling van het boek The  Magic of Reality, geschreven door de Engelse etholoog, evolutiebioloog en schrijver Richard Dawkins.

Richard Dawkins De betoverende weekelijkheid recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van De betoverende werkelijkheid, Waar komen we vandaan? en andere spannende vragen over de wereld om ons heen. Het boek is geschreven door Richard Dawkins. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het populair wetenschappelijke boek, geschreven door de Engelse etholoog, evolutiebioloog en schrijver Richard Dawkins.

Richard Dawkins De betoverende wekelijkheid Recensie

De betoverende werkelijkheid

  • Schrijver: Richard Dawkins (Engeland)
  • Soort boek: populair wetenschappelijk boek
  • Origineel: The Magic of Reality (2011)
  • Nederlandse vertaling: Jacques Meerman
  • Uitgever: Nieuw Amsterdam
  • Verschijnt: 2 februari 2021
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het nieuwe boek van Richard Dawkins

De zon die uit een emoe-ei zou zijn gekomen en een niezende reus die aardbevingen veroorzaakt zou hebben? Door de eeuwen heen hebben mensen fantastische verhalen bedacht om allerlei verschijnselen te verklaren. In deze wetenschappelijke ontdekkingstocht laat de wereldberoemde evolutiebioloog Richard Dawkins zien hoe het echt zit met de regenboog, de eerste mens, tsunami’s, vallende sterren, dag en nacht, zomer en winter, buitenaards leven en nog heel veel meer.

De wetenschappelijke werkelijkheid blijkt ontzagwekkend mooi en betoverend, en oneindig magischer te zijn dan de oeroude mythen. Met de tekeningen van de bekende Harry Potter-illustrator Dave McKean vormt De betoverende werkelijkheid een fantastische lofzang op het leven van ons, de dieren en planten, en alles om ons heen.

Bijpassende boeken en informatie