Richard Hoving – Miep Oranje

Richard Hoving Miep Oranje recensie en informatie boek over de zoektocht naar de koerierster des doods. Op 24 maart 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het boek van Richard Hoving over Miep Oranje.

Richard Hoving Miep Oranje recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Miep Oranje, Over de zoektocht naar de koerierster des doods. Het boek is geschreven door Richard Hoving. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe boek van de Nederlandse historicus en journalist Richard Hoving.

Richard Hoving Miep Oranje recensie

Miep Oranje

Zoektocht naar de koerierster des doods

  • Schrijver: Richard Hoving (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 24 maart 2023
  • Omvang: 248 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 20,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Miep Oranje

Het verraad door Miep Oranje (1923) is een van de grote mysteries uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Wat bewoog een jonge vrouw die als koerierster voor het verzet geen angst kende voor de Duitsers te gaan werken? En waar is ze gebleven?

Ze wordt ervan beschuldigd honderden verzetsmensen te hebben verraden aan de bezetter. Velen van hen zouden de oorlog niet hebben overleefd. Het leverde haar de sinistere bijnaam ‘Koerierster des doods’ op. Uit vrees voor wraak van het verzet vluchtte Miep Oranje in de zomer van 1944 naar Duitsland. Sindsdien ontbreekt elk spoor van haar.

In Miep Oranje. Zoektocht naar de koerierster des doods schetst Richard Hoving hoe het veelbelovende leven van een studente sociale geografie in de knop wordt gebroken door een van de meest gevreesde medewerkers van de Duitse Sicherheitsdienst. Aan de hand van veel niet eerder geraadpleegde bronnen doet Hoving nauwgezet onderzoek naar de omvang van haar verraad en haar motief. Hij komt tot een aantal opzienbarende conclusies.

Meerdere onderzoekers en journalisten claimen dat ze het mysterie rond de verdwijning van Miep Oranje hebben opgelost. Hoving laat overtuigend zien dat hiervan geen sprake is en dat de verraadster bijna tachtig jaar na de oorlog nog altijd spoorloos is.

Richard Hoving (1971) is historicus en journalist. Eerder publiceerde hij Het ‘foute’ kamp. De geschiedenis van het Amersfoortse interneringskamp Laan 1914 (1945-1946) en De beul van Amersfoort. Biografie van Josef Kotalla (1908-1979).

Bijpassende boeken en informatie